GÜNDEM

BATMAN’IN GERÇEK KORONA TABLOSU

Koronavirüsün Türkiye’de tespit edildiği ay, düşük vaka sayısı ile ülkenin en iyi 11 ili arasına girmeyi başaran Batman, şu anda vaka sayısının en hızlı arttığı illerden biri oldu. Kabul edilen rakamların aksine Batman’da koronavirüsten kaynaklı vefat sayısı 60’lara dayandı.

BATMAN’IN GERÇEK KORONA TABLOSU
16-07-2020 19:53
Google News

 

TEDBİRLER GEVŞETİLDİ, RAKAMLAR REKORA KOŞTU

Batman’da normalleşme süreci ile birlikte koronavirüs tablosu ağırlaşmaya başladı. Vatandaşın maske, sosyal mesafe ve hijyen kuralına dikkat etmediği kentte, ilgili kurum ve yetkililer de tedbirleri gevşetti.

KİMSE RESMİ RAKAMLARA İNANMIYOR

Batman’da açıklanan koronavirüs vaka sayıları, inandırıcılığını yitirdi. Vatandaş, gerçek rakamların gizlendiğini düşünürken, elimize ulaşan rakamlar da bunu doğruladı.

TESTLERDE SINIRLAMAYA GİDİLDİ

Elimize ulaşan verilere göre İl Sağlık Müdürlüğü, Mayıs ayı ortalarından itibaren Bölge Hastanesi Yönetimi ve doktorlara testlerde sınırlamaya gidilmesi yönünde talimat verdi. Verilen talimatla birlikte, koronavirüs polikliniğine başvuran hastaların sadece tomografisi çekilirken, akciğerlerde ciddi bir tutulum olmaması durumunda test yapılmamaya başlandı. ateş, öksürük, nefes darlığı gibi virüs belirtisi taşıyan şüpheli hastalara ise akciğerde tutulum yok denilerek test yapılmadı. Talimata uymayan doktorlar ise yaptırımla karşılandı. Belirti taşımasına rağmen test yapılmayan hastalar ise toplu taşıma araçlarını, toplu taşıma alanlarını, otobüsleri, parkları, alışveriş merkezlerini kullanmaya devam etti. Bu durum, virüsün bulaşma riskini hızlandırdı. Vaka sayıları katlanarak devam etti. Batman Bölge Devlet Hastanesi ve özel hastanelerin yoğun bakım üniteleri doldu. Hastalar, yatacak yer olmadığı için eve gönderildi. COVİD polikliniğinde yığılmalar oluştu. Bugüne kadar Batman’da resmi rakamlara göre vefat sayısı 20 olsa da gerçek rakamlara göre 65 vatandaşımız virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Doktorların bir kısmı, istifa etmek için dilekçe verdi. İddialara göre koronavirüs nedeniyle ölen bazı vatandaşların raporlarına ölüm sebebi olarak (varsa) kronik hastalıkları yazıldı.  Böylece vefat rakamları düşük gösterilmeye çalışıldı. Korona hastalarına ayrılan Süveybe Ana Öğrenci Yurdunda 100 pozitif vaka karantinaya alındı. 350’ye yakın ev ve işyerine karantina uygulanmasına rağmen, karantina tedbirleri de ciddiye alınmadı. 

İŞTE RAKAMLAR:

Bugüne kadar Batman’da;
Yapılan Test Sayısı: 15.500
Pozitif Vaka Sayısı: 4050
Yoğun Bakımdaki Hasta Sayısı: 39
Entübe Hasta Sayısı: 10
Vefat sayısı: 65

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete