SİYASET

BATMAN’IN HAVA KİRLİLİĞİ MECLİSTE

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman’da petrol tesislerinden kaynaklı hava kirliliğini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi olarak yöneltti.

BATMAN’IN HAVA KİRLİLİĞİ MECLİSTE
01-09-2016 20:46
Google News

 “DERNEKLERİN BAŞVURUSU SONUÇSUZ KALDI”

Petrol tesislerinden çevreye yayılan pis kokulu zehirli gazlar, altyapı, inşaat ve çukur yollardan çıkan dumanlardan dolayı Batman’ın hava kalitesinin bozulduğunu belirten Aslan “Toz ve dumanlar birbirine karışınca bu şehirde nefes bile almak zorlaşıyor. İnsan sağlığı açısından da risk oluşturan zehirli gazların kaynağının bulunup önlenmesine dönük ciddi bir tepki var. Batman’da bulunan dernekler defalarca yazılı ve sözlü olarak kurum yetkililerine uyarılarda bulunmasına rağmen soruna herhangi bir çözüm bulunamamış” dedi.

KİRLİ GAZ YAYAN KURUMLARA YAPTIRIM UYGULANIYOR MU?

Aslan, Bakan Özhaseki’ye “Batman da tehlikeli atıkların zamanında ve mevzuatlara uygun şekilde bertarafı için gerekli titizlik gösteriliyor mu? Bu gazların çevreye ve insanlara verdiği zararlara karşı önlem alınmış mıdır? Zararlı gaz sızıntılarının önüne geçilebilmesi için Bakanlığınızın bir çalışması var mı? Batman’da emisyongaz ölçümleri hangi aralıklarla yapılıyor ve sonuçları halk görebiliyor mu? Gazların halka ve çevreye zarar vermemesi için filtre ve arıtma sistemi kullanılmakta mıdır? Zehirli atık gazlarını çevreye salan kişi ve kurumlar hakkındaki cezai müeyyideler nedir ve sizce cezalar caydırıcı mıdır?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete