GÜNDEM

BATMAN’IN HAVASI KOAH’I TETİKLİYOR…

BATMAN’IN HAVASI KOAH’I TETİKLİYOR…

BATMAN’IN HAVASI KOAH’I TETİKLİYOR…
29-01-2015 15:35
Google News

Havaların soğumasıyla artan kömür kullanımı hava kirliliği sorununu beraberinde getirirken, Dünya sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye'nin neredeyse tamamı zehir soluyor. Hava kirliliğine uzun süre maruz kalınması, ağır bir solunum hastalığı olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) için de önemli bir tehdit oluşturuyor.

BATMAN’DA HAVA KİRLİLİĞİ 100 BİRİMİN ÜSTÜNDE

WHO verilerine göre Türkiye’nin 6 ilinde hava kirliliği, eşik değer olan 20 µg/metreküpün oldukça üzerinde. Hatta bazı illerde 100 birimin bile üzerine çıkıyor. Iğdır, Batman, Afyon, Osmaniye, Gaziantep ve Siirt, hava kirliliğinin en yüksek olduğu iller sıralamasında başı çekiyor.

SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI ARTIYOR

Hava kirliliğindeki artış KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının da artmasına neden oluyor. Dünyada milyonlarca insanı etkileyen KOAH, akciğerlerdeki hava yollarının daralmasına bağlı nefes darlığı ile kendisini gösteriyor. Sigaranın yanı sıra, bitkisel ve hayvansal kaynaklı yakıtlar gibi zararlı maddelerin uzun süreli solunmasına bağlı olarak akciğer ve hava yollarında oluşan KOAH, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine her yıl Türkiye’de yaklaşık 26 bin hastanın yaşamını yitirmesine neden oluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete