SİYASET

BATMAN’IN HAVAYOLU SORUNU MECLİSE TAŞINDI

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

BATMAN’IN HAVAYOLU SORUNU MECLİSE TAŞINDI
05-04-2016 20:15
Google News

Batman Havalimanında sefer sayısının azlığına ve bilet fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Milletvekili Becerikli, Türk Havayolları tarafından sadece Ankara ve İstanbul’a sınırlı sayıda uçak seferi yapıldığını belirtti. Bu durumlardan dolayı Batman halkının farklı ulaşım araçlarını ya da bölge ilerinin havaalanlarını kullandığını söyleyen Becerikli “Haziran 2015’te tadilata alınan Batman Havalimanı’nda sefer sayıları azaltılmıştır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına sefer planı yapılmış, biletler satışa çıkmış ancak birkaç gün içinde seferler iptal edilmiştir. Bu durum hem Batman halkını hem de turistleri zor durumda bırakmaktadır” dedi.

BATMAN’A UÇAK BİLETLERİNİN FİYATLARI DÜZENLENECEK Mİ?

Batman Havalimanındaki sefer sayısının, talebi karşılayıp karşılamadığını soran Milletvekili Saadet Becerikli “İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ve Ankara Esenboğa Havalimanına planlanan uçuş seferleri neden iptal edilmiştir? Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlere de aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmesine yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Batman halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Batmanlıların hava yolundan faydalanabilmesi için fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Farklı havayolu firmalarının da Batman’a uçuş seferleri düzenlemesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?” sorularını yöneltti. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete