GÜNDEM

“BATMAN’IN HER KÖŞESİ BİZE EMANET”

4 Şubat Dünya Kanser Farkındalık Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batmanlılara sağlıklı ve kesintisiz içme suyu müjdesi verdi.

“BATMAN’IN HER KÖŞESİ BİZE EMANET”
03-02-2021 22:56
Google News

 

BATMAN’IN İNSANI BİZE EMANET
Vali Şahin, “Batman’ın insanı, havası, suyu, her köşesi bize emanet. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizde yaşam standartlarının yükselmesi için büyük projelerin startını verdik. Bunlardan bir kısmı hizmete açılmış durumda. Yeni yatırımlarımız sürerken arzulanan hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
ŞEHRİN ALTYAPISI İHMAL EDİLMİŞ
Şehrin su altyapı şebekesinin uzun yıllar ihmal edildiğini hatırlatan Vali Şahin, “Sorunlar çığ gibi büyümüş ve özellikle yaz aylarında su kesintileri vatandaşı canından bezdirmişti. Göreve geldiğimizde temiz içme suyunu doğru ve sağlıklı bir altyapı ile kesintisiz şekilde Batmanlılara ulaştırmak önceliğimiz oldu. İşe Batman’da kanser dahil birçok hastalığın sebebi olarak gösterilen asbestli su borularını yenilemekle başladık” dedi.
2021’DE HEDEF 25 KİLOMETRE
2020 yılında 9 kilometre asbestli borunun değiştirildiğini belirten Vali Şahin “2021’de 25 kilometre şebeke borusunu daha yenilemeyi hedefliyoruz. Bu konuda yatırım planları tamamlanarak harekete geçildi. Bu planlar doğrultusunda 25 mahallemizdeki altyapı çalışmaları en kısa sürede tamamlanacak” dedi.
EK SU DEPOSU VE DÜZENLİ KONTROL
Yaklaşık 30 yıldır kullanılan toplam 23.300 metreküplük içme suyu deposuna ek olarak 21.000 metreküplük yeni içme suyu deposu yapıldığını ifade eden Vali Şahin, “İlave depoyla yaşanan su kesintilerinin önüne geçilecek. Şebeke yenileme ve mevcut su deposunun hacmini artırma çalışmalarının dışında vatandaşa sağlıklı su ulaştırmak bir diğer önceliğimiz. Farklı noktalardan numune toplayan Batman İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri, düzenli şekilde kontrollerini sürdürüyor” dedi.
YEŞİL ALANLARI ARTTIRIYORUZ
Çevreci bir yaklaşımla hareket ettiklerini vurgulayan Şahin, “Batman’a 10 ayda 34 futbol sahası büyüklüğünde toplam 246.100 metrekare yeşil alan kazandırdık. Yeşil alanlarla birlikte hava kalitemizin de artacağını unutmayın. Kanserle mücadelede, önleyici tedbirler ile halkımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız” dedi. (Navdar Kavuş)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete