GÜNDEM

BATMAN’IN İLK LAVANTALARI TOPLANDI

Batman’da ürün çeşitliliğinin arttırılması ve çiftçiye alternatif ürünlerin sunulması amacıyla 14 farklı noktada ekimi yapılan lavantanın ilk hasadı gerçekleştirildi.

BATMAN’IN İLK LAVANTALARI TOPLANDI
03-07-2020 16:23
Google News

 

Beşiri İlçesi’nin İkiköprü Beldesinde düzenlenen hasat etkinliğine Vali Hulusi Şahin, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Demir, Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı, Batman Ziraat Odası Yetkilileri ve çiftçiler katıldı.

LAVANTADA BAŞARI ELDE EDİLDİ
Çiftçinin farklı ürünlerle tanışması, kentin ürün yelpazesinin geliştirilmesi amacıyla uygulanan projenin başarılı bir şekilde sonuçlandığını vurgulayan Vali Şahin, lavantanın Batman'a uyumlu bir bitki olduğunun anlaşıldığını belirtti.  Yoğun çalışılan bir sürecin ardından başarılı bir netice alındığını ifade eden Vali Şahin “GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunduğumuz projeye 380 bin lira destek verildi. 14 çiftçimize ikişer dekarlık proje alanları yaptık. Desteğimiz damlama sulama sistemi, bahçenin etrafına çit sistemini kurmak oldu. Çiftçilere fideleri verdik. Bakımını da çiftçimiz üstlenmiş oldu. Bu bir deneme çalışmasıydı. Sadece lavantayı değil, kekik, adaçayı, reyhan, melisa ve nane bitkileri de vardı. Artık çiftçilerimiz bir ürüne bağlı kalmayacak” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete