GÜNDEM

Batman’ın incir cipsi, YÖREX’te tanıtıldı

Batman'da Toplumsal Değişme ve Emekçi Kadın Girişimi Kooperatifi, Hasankeyf İnciri ile ürettiği incir cipslerini Antalya YÖREX 2023 Fuarında tanıttı.

Batman’ın incir cipsi, YÖREX’te tanıtıldı
08-11-2023 15:55
08-11-2023 16:02
BATMAN
Google News

BATMANLI KADINLAR DA PROJEYE KATILDI, DANIŞMANLIK HİZMETİ ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve eş faydalanıcı Tarım ve Orman Bakanlığı ile devam eden Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi devam ediyor. Kadın istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli bir ortam sağlanması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilerek ve desteklenerek kadınların güçlendirilmesini hedefleyen proje ile 31 ildeki birçok kooperatife danışmanlık hizmeti verildi. Batman'da da Toplumsal Değişme ve Emekçi Kadın Girişimi Kooperatifi de ürün geliştirilmesi, ürün çeşitlendirilmesi, kurumsal kapasite geliştirme çalışmaları, mevcut ürün ve hizmetlerin kalitesinin geliştirilmesi alanlarında danışmanlık hizmeti aldı.

KADINLAR HASANKEYF İNCİRİNİ TANITTI

Toplumsal Değişme ve Emekçi Kadın Girişimi Kooperatifi, 3 yıldır Hasankeyf incirini tanıtmak, hem ulusal hem uluslararası arası düzeyde herkese ulaştırabilmek, kadın istihdamını arttırmak amacıyla kooperatif üyesi kadınlarla birlikte mevsiminde inciri kurutarak incir cipsi elde ediyor. Bu proje ile son bir yıl danışmanlık alarak incir cipsini en iyi şekilde geliştiren kadınlar, Tarım İl Müdürlüğü'nden İşletme Kayıt İzni aldı, Hasankeyf incirini tanıtmak ve incir cipsinin satışını arttırmak amacıyla çalışmalara başladı. Antalya’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen YÖREX 2023 Fuarına GAP İdaresi desteği ile katılan kadınlar, Batman’ın incir cipsi, pestil, sumak, erişte, yöresel bebek, çanta ve sepetlerini tanıttı. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete