GÜNDEM

BATMAN’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJEDE İMZALAR ATILDI

İluh Deresi Islah Projesinin birinci etabı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanlı, önceki gün projeye imza attı.

BATMAN’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJEDE İMZALAR ATILDI
09-06-2021 12:26
BATMAN
Google News

ÖNEMLİ BİR EŞİĞE GEÇİLDİ

Batman’ı adeta ikiye bölen ve görüntü kirliliğine neden olan yılların kangrenleşmiş sorunu İluh Deresi’nde önemli bir eşiğe geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen projenin imzalanması için AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Hulusi Şahin ve Belediye Başkan Yardımcıları Ankara’da yoğun görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonuç verdi, Batman Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Salı akşamı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imzalandı.

BAKANLIK KAYNAKLARI VE İMKÂNLARIYLA DAHA HIZLI TAMAMLANACAK

Buna göre İluh Deresi Islah Projesi’nin birinci etabı, Bakanlık tarafından yapılacak. Bakanlık kaynakları ve imkânları ile yapılacak birinci etap çalışmalarının daha hızlı sürede tamamlanması da sağlanmış olacak.

TPAO, DUVARINI GERİ ÇEKECEK

İluh Deresi Islah Projesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak olan birinci etabı, Akyürek Mahallesi ve Karşıyaka Mahalleleri’nde gerçekleşecek. Projenin diğer etapları, Sakatatçılar Çarşısı ve Yeni Stat Yoluna kadar uzayacak. Akyürek ve Karşıyaka Mahallesi’nden sakatatçılar Çarşısına uzanan yolda birinci etap çalışmaları yürütülürken, TPAO’nun da duvarını geri çekmesi istenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete