GÜNDEM

BATMAN’IN KOÇERLERİ MECLİS’TE

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

BATMAN’IN KOÇERLERİ MECLİS’TE
17-01-2017 20:47
Google News

ZORUNLU GÖÇLE ŞEHİR MERKEZİNE GELDİLER

11 Eylül 2016’da Batman Belediyesine atanan yeni yönetimin, kent merkezinde 30 yıldır yaşamını sürdüren Koçerlere, meskenlerini 1 ay içinde boşaltma bildirisinde bulunduğunu belirten Acar Başaran “Belediyenin web sayfasında Koçerler ile ilgili açıklama yapılmış, açıklamada ise hayvan barınaklarından yayılan kirletici gazlar, partiküller, uçucu organik bileşikler ve mantarların, kötü kokulara neden olduğu ve kış aylarında solunum hastalıkları ile birçok hastalığın artışına neden oldukları ortaya çıkmıştır, ifadeleri yer almıştır.

Besicilik ile uğraşanlar, 90'lı yıllarda yakılan köylerinden şehir merkezine göç etmek zorunda bırakılmış ve yegâne geçim kaynakları olan besiciliğe devam etmek durumunda kalmışlardır. Alınan bu karar ile onlara herhangi bir alternatif sunulmamıştır” dedi.

“KOÇERLERE ALTERNATİFLER SUNACAK MISINIZ?”

Acar Başaran, İçişleri Bakanı Soylu’ya “Belediyenin web sayfasında yayınlanan açıklamada, besicilere dair bahsi geçen çalışmalar hangi kurumlar tarafından yapılmıştır? Besiciliğe dair çalışmaları yapan kurumlar, yaklaşık 60 yıldır Batman rafinerisinin neden olduğu kirlilik ile ilgili bir çalışma yapmış mıdır? Açıklamada bahsi geçen, birçok hastalık ile hangi hastalıklar kast edilmektedir? 90'lı yıllarda boşaltılan ve çoğu hala özel güvenlik bölgesi ilan edilen köylerine dönemeyen besicilere bildikleri tek mesleği icra edebilecekleri alternatifler sunacak mısınız?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete