HALKIN SESİ

BATMAN’IN MERKEZ MAHALLESİ: ZİYA GÖKALP

Her hafta bir mahalleye gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Ziya Gökalp Mahallesine konuk olduk.

BATMAN’IN MERKEZ MAHALLESİ: ZİYA GÖKALP
19-06-2015 20:46
Google News

Evli ve 5 çocuk babası olan Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Masum Padir, aynı zamanda Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı olarak da görev yapıyor. 4 bin nüfus ve 2.115 seçmeni olan mahallenin sorunlarını yerinde tespit ediyor, mahallelinin beklentilerini dinliyoruz.

PARK VE YEŞİL ALAN SORUNU

Batman’ın merkez mahallesi olarak anılan Ziya Gökalp’te en büyük sorun, yeşil alan yetersizliği. Mahalleye yeşil alanların kazandırılmasını isteyen Muhtarımız Masum Padir “Ziya Gökalp, merkezi bir mahalledir. Mahallemize park ve yeşil alan açamıyoruz. Halkımızın ve çocuklarımızın oynayacağı bir alan yok. Yetkililerden mahallemize yeşil alan yapılması için destek bekliyoruz” dedi.

TAZİYE EVİNİ ORTAK KULLANIYORUZ

Ziya Gökalp Mahallesinde arsa yetersizliğinden dolayı taziye evinin bulunmadığını öğreniyoruz. Raman Mahallesi’nde bulunan Bayram Camisinde taziye evi yapıldığını söyleyen muhtarımız Padir “Mahallemizde arsa bulunmadığından dolayı geçici bir süreliğine Raman Mahallesi ile ortaklaşa bir taziye evini Bayram Camisinde yapıyoruz. İleride arsa bulduğumuz zaman kendi mahallemizde de bir taziye evi yapacağım” dedi.

DOĞAL GAZDA SONA YAKLAŞILDI

Ziya Gökalp’te doğalgaz çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını açıklıyor muhtarımız. Kış mevsimini daha rahat geçireceklerini ifade eden Padir “Doğalgaz çalışmalarının % 75’i bitti. Geçen seneden beri mahallemize doğalgaz geldi. Fakat % 25’lik bir kısım kalmıştı, onu da bu kış bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte kışı daha rahat geçireceğiz” dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILSIN

Ziya Gökalp Mahallesinin bir diğer sorunu ise bozuk yolları... Muhtarımız, Belediye tarafından yürütülen yol çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor. Yayaların ve araçların mağdur olduğunu açıklayan Muhtarımız Padir “Mahallemizin yolları çukurlu olduğundan dolayı asfalt ve parke taşına ihtiyaç var. Araçlar buradan geçince yıpranıyor, yayalar da kış mevsiminde su birikintileri oluştuğu için şikâyetçi oluyor. Yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

PROJELERİM VAR

Muhtarımız, mahallenin sorunlarını yakından tanıyor ve mahallenin isteklerini de gayet iyi biliyor. Ziya Gökalp Mahallesinin sorunlarını çözmek için canla başla çalışan muhtarımız “Şuana kadar Sanat Sokağı, park, asfalt vb gibi projelere imza attık. Şuan ki projelerim arasında ise taziye evini mahallemize kazandırmak ve doğalgaz çalışmalarını tamamlamak var” diyor.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ        

Belediye, Ziya Gökalp Mahallesine Aram Tigran Parkını kazandırdı. Belediye yetkililerine teşekkür eden Muhtarımız Masum Padir “Mahallemiz bu park sayesinde nefes alıyor. Yaz akşamları, aileler serinlemek için buraya geliyor. Belediyeye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR

Ramazan Ay’ının barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan muhtarımız, küskünlerin bu ayda sona ermesini istiyor. Ayrıca yardıma muhtaçların unutulmaması gerektiğini ifade eden Sayın Padir, muhtaçlara yardım yapılması gerektiğini belirtiyor.

ZİYA GÖKALP NASIL BİR MAHALLE?

Muhtarımıza “Ziya Gökalp, nasıl bir mahalle?” sorusunu yöneltiyorum. Mahallenin, 4 bin nüfus ve 2115 seçmenden oluştuğunu ifade eden Sayın Padir “Mahallemizde resmi kurumlar var. Batman’ın merkezi mahallesidir. Sakindir, temizdir. Herkesi mahallemize bekleriz” ifadelerini kullanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete