SİYASET

BATMAN’IN MUCURLU YOLLARI, MECLİSTE

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

BATMAN’IN MUCURLU YOLLARI, MECLİSTE
17-08-2016 20:50
Google News

Batman Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre, Batman’da 2015 yılında 564 trafik kazasının meydana geldiğini hatırlatan Acar Başaran “Uzmanlara göre, kazaların nedeni çoğunlukla, maliyeti ucuz olan ve belli standartlara göre yapılmayan sathi kaplamalı yollardır. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yetki alanında olan yollarda daha uzun ömürlü ve güvenli olan beton asfalt tercih edilmediği için, her yıl onlarca vatandaş trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir” dedi.

KAZALARI ÖNLEMEK İÇİN NE TÜR ÖNLEMLER ALIYORSUNUZ?

Acar Başaran, Bakan Arslan’a “Çevre illerden Batman'a bağlanan ve Karayolları’nın yetki alanında olan yolların ne kadarı sathi kaplamalıdır? Batman'ın ilçelerinden şehir merkezine bağlanan yolların ne kadarı sathi kaplamalıdır? Batman’da sathi kaplamalı yollarda son 10 yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç kişi hayatını kaybetmiştir? Bakanlığınızın Batman’da sathi kaplamalı yolları, beton asfaltla kaplama projesi var mıdır? Yollar beton asfalt ile kaplanana kadar kazaları önlemek için ne tür tedbirler alıyorsunuz?” sorularını yöneltti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete