GÜNDEM

BATMAN’IN OTLU ÇÖKELEĞİ ESKİŞEHİR’DE

Yöresel peynirlerin üretim teknolojileri ve hijyen standartlarının AB ışığında incelenmesi projesinin ilk uluslararası toplantısı, Eskişehir’de gerçekleştirildi.

BATMAN’IN OTLU ÇÖKELEĞİ ESKİŞEHİR’DE
06-10-2021 21:56
06-10-2021 21:58
BATMAN
Google News

Toplantıya Batman, otlu çökeleğiyle katıldı.

İTALYA, SLOVAKYA VE SLOVENYA ÜLKELERİNDEN KATILIM SAĞLANDI

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu yöresel peynirlerin üretim teknolojileri ve hijyen standartlarının ab ışığında incelenmesi projesinin ilk uluslararası toplantısı, Eskişehir’de gerçekleştirildi. Amacı, AB'ye üye ve aday ülkelerde geleneksel peynirlerde üretim teknolojileri- gıda güvenliği ve hijyeni konularında BİT tabanlı eğitim metodolojilerin geliştirilmesi olan proje, İtalya, Slovakya ve Slovenya Ülkelerinin katılımı ile başladı. 3 gün ofis çalışması ve 2 gün saha çalışması yapılan projede, yöresel peynirlerin üretim teknolojileri ve ilgili mevzuatlar hakkında sunumlar yapıldı. 

BATMAN EKİBİ, BİTLİS KÜP, OTLU ÇÖKELEK, CİVİL (ÇEÇİL) İLE KATILDI

Eskişehir Ekibi çimi ve ham çökelek antakya kesme, bez kaşar, hellim, İzmir fesleğen, İzmir tulum, kelle çökelek, surke, süller tuluk, sünme, sütçüler tortusu ile temsil edilirken, Ankara Ekibi gorcola ve kadina golot, tonyaj kaşarı, kargı tulum ve karın kaymağı peynirleri, Slovenya Ekibi mohant, bovec tolminc ve bohinc peynirleri, Slovakya Ekibi bryndza ve parenica peynirleri, Batman Ekibi ise Bitlis küp, otlu çökelek, civil (çeçil) ile incelendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete