GÜNDEM

BATMAN’IN PETROL KİRLİLİĞİ TBMM’YE TAŞINDI

Batman’da yaşanan petrol kirliliğine çözüm bulunması ile ilgili Ankara’da siyasi parti milletvekilleri ile görüşen Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinin girişimleri sonuç verdi.

BATMAN’IN PETROL KİRLİLİĞİ TBMM’YE TAŞINDI
27-01-2016 18:46
Google News

Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, bir süre önce Ankara’ya giderek AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Celal Doğan’a konu ile ilgili bilgi ve belge paylaştı. CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun konuya duyarlılık gösterdiğini söyleyen Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş “Sayın Bekaroğlu’nun bu önemli konuyu TBMM gündemine taşıdığı için kendisine teşekkür ederiz” dedi. 

MECLİSE YAZILI SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Gönüllüleri Derneği yöneticilerinin kendisine verdiği bilgiler doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Soru Önergesinde bakanın yanıtlaması istemi ile Milletvekili Bekaroğlu Çevre gönüllülerinden gelen şikâyetleri dört soru halinde sordu. Milletvekili Bekaroğlu yazılı soru önergesinde, üretim ve sondaj çalışmaları çerçevesinde Batmanda petrol kirliliğinin söz konusu olup olmadığı, Batman’daki petrol üretimi ve sondaj çalışmaları esnasında ÇED raporu alınıp alınmadığını, ÇED ile ilgili kanunda arama ve sondaj çalışmaları ile ilgili mevzuat değişikliği ve kirlilikten zarar görenlerin zararlarının tazmini için herhangi bir çalışma olup olmadığını sorularını gündeme getirdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete