GÜNDEM

BATMAN’IN RİSK HARİTASI HAZIRLANIYOR

Son yıllarda artan sanayileşme ve kentleşmeyle doğal dengelerin bozulduğu bölgemizde hastalıklarla birlikte ölümler de arttı.

BATMAN’IN RİSK HARİTASI HAZIRLANIYOR
03-03-2015 17:00
Google News

Tarım arazilerinin kentleşmeyle azaldığı Batman’da Yüksek Jeolog ve Çevreci Ümit Işık, başta Batman ve bölgenin çevresel (toprak, su, hava) risk haritalarını oluşturmak için çalışmalara başladı.

AMACIMIZ EKOLOJİK DENGEYİ KORUMAK

İnsanların ekonomik çıkarlar yüzünden doğayı tahrip ederek ekolojik dengeyi bozduğuna dikkat çeken Işık, amaçlarının insanların karşı karşıya olduğu çevresel risk oluşturan faktörleri veri tabanında toplamak olduğunu belirterek “Başta ağır metaller, katı atıklar, radyoaktif maddeler ve organik kirleticiler gibi unsurları tespit ederek oluşturulacak veri tabanıyla çevresel sorunları en aza indirecek tespitlerde bulunacağız. Amacımız insanların yaşam alanlarını koruyarak bozulan ekolojik dengeyi korumak ve kurtarmaktır” dedi.

BU ÇALIŞMA, BÖLGEDE BİR İLK

Ulusal ve uluslararası bilim adamlarıyla bir ekip oluşturduklarını kaydeden Işık, yaptıkları çalışmanın bölgede ilk olduğunu ifade ederek “Yaptığımız çalışma bölgede ilk kez yapılıyor. Ülkemizde ve yurt dışından olmak üzere bilim insanlarıyla koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Başta Batman olmak üzere sırasıyla Siirt, Diyarbakır ve bölgenin diğer illeri hedef kapsamındadır” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete