GÜNDEM

BATMAN’IN SEMBOLÜ KRİSTAL PARK YANDI

Batman’ın sembolü haline gelen Kristal Park Sosyal Tesis, alev alev yandı. Yangın, 3 saatte kontrol altına alınabildi.

BATMAN’IN SEMBOLÜ KRİSTAL PARK YANDI
25-03-2021 21:35
Google News

 

FIRTINA, ALEVLERİ ŞİDDETLENDİRDİ
1989 yılından bu yana Batman’da hem devlet erkânına hem halka hizmet veren ve kentin sembolü hale gelen TPAO Kristal Park Sosyal Tesisleri’nde yangın çıktı. Olay, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Kristal Park’ın çatısında tadilatı yapılırken, alevler yükselmeye başladı. Konaklama bölümü, toplantı salonları, misafir ağırlama bölümü ve restoran bölümü çatılarına yayılan alevler, rüzgârın da etkisiyle hızla büyüdü. Olay yerine belediye itfaiye ekipleri gönderildi. İtfaiye araçlarının müdahalesi yetersiz kalınca, araçlar su depolarını doldurmak için su kuyusuna döndü. Olay yerine gelen Emniyetin TOMA araçları, tazyikli su ile yangına müdahale etti. Olay yerine UMKE ekipleri ve Askeriye’ye ait müdahale ekipleri gönderildi. Diyarbakır’dan takviye ekip istendi. Rüzgârın etkisiyle güçleşen söndürme çalışmaları, 3 saati buldu. Petrol türevi malzeme mebrandan yapılan çatıda yangının kontrol altına alınması, 3 saati buldu. Olayda can kaybı olmaması, rahat nefes aldırdı.

MUSTAFA DEMİR’İN ÇARESİZLİĞİ, OBJEKTİFE BÖYLE YANSIDI
TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa demir, ilk dakikalarda olay yerine koştu. Yangın söndürülünceye kadar olay yerinde koşturan Demir’in çaresizliği, objektiflere böyle yansıdı.

EMNİYET MÜDÜRÜ KIRAÇ VE KOMUTAN ÇAKMAK DA ORADAYDI
Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve Jandarma Komutanı İsa Çakmak, ekipleriyle yangına müdahale etti. Kıraç, saniye saniye ekiplerini yönlendirdi.

İŞÇİLER, EKMEK TEKNELERİNİ GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ
TPAO Kristal Park Emekçileri, yangını çaresizce izledi. Emekçilerin kaygılı bakışları, kameralara yansıdı.

İTFAİYE VE TOMA ARACI ÇAMURA SAPLANDI
Yangına müdahale için gelen İtfaiye ve Emniyet TOMA aracı, yangına müdahale etti. Su deposu boşalınca arcın çamura saplanmış olduğu belirlendi. Araç, halatlarla çamurdan çıkarılırken, çevredeki vatandaşlar da aracı iterek destek verdi.

GEÇMİŞ OLSUN
3 saati bulan uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında can kaybının olmaması, şans olarak değerlendirildi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, yangına ilişkin yaptığı açıklamada “25 Mart 2021 tarihinde, saat 12.15 dolaylarında Batman Bölge Müdürlüğü, Kristal Park Misafirhanesi’nde çatı tadilatı esnasında meydana gelen yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır. Binanın çatı kısmı yanmış olup, yangın binanın içerisine sirayet etmemiştir. Rüzgârın etkisi ile büyüyen yangına, Batman Belediyesi, Tüpraş, Garnizon Komutanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA araçlarla müdahale edilmiştir. Yangın kontrol altına alınarak söndürme ve soğutma çalışmaları başarıyla tamamlanmıştır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete