SİYASET

BATMAN’IN SİZDEN İKİ TALEBİ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü Batman’a geliyor.

BATMAN’IN SİZDEN İKİ TALEBİ VAR
05-11-2021 16:45
05-11-2021 16:46
BATMAN
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere bugün Batman’a geliyor. Havalimanında karşılanacak olan Erdoğan, saat 14.00’de Valilik Kavşağı’nda halka seslenecek, yatırımların toplu açılışını yapacak.  Erdoğan daha sonra Batman’ın Hasankeyf İlçesi’ne gidecek, yeni yerleşkeyi inceleyecek.

BATMAN’IN İKİ TALEBİ VAR

Batman Kamuoyu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Tıp Fakültesi ve Batman-Mardin Savur Karayolunu istiyor. 22 yıl önce şehir statüsüne kavuşan Batman, 650 bin nüfusa ulaştı. Bölge ve batı illerine hasta sevklerinin azaltılması, Batman’da marka değer oluşturması ve ekonomik sirkülâsyonun sağlaması için Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açılması talep ediliyor. Eğitim Araştırma Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, İluh Devlet Hastanesi ve ihalesi yapılan 500 yataklı şehir hastaneleri, Tıp Fakültesine zemin oluşturuyor.

BATMAN –SAVUR – MARDİN KARAYOLU ELZEM İHTİYAÇ

Doğu ucu Dicle Nehri nedeniyle kör nokta olan Batman, Kuzeye doğru gelişme gösteriyor. Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsü de çıkmaz sokağa dönen Doğu Ucunda yer alıyor. Üniversitenin koşu il Mardin’le bağının kurulması ve Batman-Mardin ticaretinin yoğunluk kazanması için Batman-Mardin-Savur Karayolunun açılması da elzem ihtiyaç olarak görülüyor. Kamuoyu, yıllardır hayali kurulan bu yolun da artık gerçeğe dönmesini istiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete