SİYASET

BATMAN’IN SORUNLARINI MECLİSTE SIRALADI…

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde söz alarak Batman'ın sorunlarından bahsetti.

BATMAN’IN SORUNLARINI MECLİSTE SIRALADI…
24-12-2017 18:59
Google News

PETROL ŞEHRİ, İŞSİZLİKTE 3.

Yerel kaynakların Batman için kullanılmasını isteyen Acar Başaran “Batman kendine yetebilecek bir şehir, yeter ki oradaki kaynaklar Batman'a harcansın. Batman petrolüyle ünlü bir şehir. Batman'ın kalkınmasına katkıyı sağlayan TÜPRAŞ özelleştirildi. TP, günbegün küçültülüyor, özelleştiriliyor. İstatistikler gösterdi ki Batman, Türkiye sıralamasında işsizlikte son 3'te. En büyük petrol yataklarının olduğu bir il ama işsizlik sıralamasında Türkiye'de sondan 3. olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

"BİR HASANKEYF VARDI..."

Acar Başaran, tarihi kent Hasankeyf’le ilgili “Eğer Batman Halkının talepleri doğrultusunda davranılsaydı, Ilısu Barajı yapmak yerine Hasankeyf daha fazla korunurdu. Orası dünya çapında bir kültür merkezi olabilirdi” dedi.

“YOLLARI KÖSTEBEK YUVASI”

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesinde görevlendirmenin yapıldığını da hatırlatan Acar Başaran “İşsizlikte sondan 3'üncüyüz ama her gün belediyeden işçiler işten çıkarılıyor. İstihdam ve cazibe merkezi olması vaat edilen Batman’ın durumu bu. Batman'ın en fazla iş yapan çarşı merkezi, 7 aydır iş yapamaz halde. Her yer köstebek yuvası. Bir yol yapıyorsunuz, bitmeyen bir yol. Esnaf kaç aydır perişan. Yollar 29 Ekimde bitecekti, bitmiyor” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete