GÜNDEM

BATMAN’IN SULTANAHMET MEYDANI…

Ramazan Ayına denk gelen yüksek sıcaklar, vatandaşları serinlemenin yollarını aramaya itti. İftar saatine kadar dışarı çıkmayı tercih etmeyen Batmanlılar, iftar sonrası serinleyen hava ile birlikte soluğu sokak ve parklarda alıyor. Akşam saatlerinde başlayan kalabalık, sahur saatlerine kadar sürüyor.

BATMAN’IN SULTANAHMET MEYDANI…
13-06-2017 20:54
Google News

ATATÜRK PARKI CIVIL CIVIL

Batman Belediyesi tarafından Atatürk Parkı’nda organize edilen Ramazan Etkinlikleri, yoğun katılımla sürüyor. Her gün 2 Bin 500 kişiye iftar yemeği dağıtımı ile başlayan etkinlikler, tasavvuf dinletisi ve fayton gezileri ile devam ediyor. Atatürk Parkı, Ramazan Aylarında İstanbul’un en kalabalık yeri olarak bilinen Sultanahmet Meydanı’nı aratmıyor.

ÖNCE İFTAR YEMEĞİ…

Ramazan Ayı boyunca parkta her gün 2 Bin 500 kişilik ücretsiz iftar yemeği ikram ediliyor. Vatandaşlar, iftar saatine yaklaşık 1 saat kala, parktaki yerini almaya başlıyor. Yemek masaları, özellikle kadın ve çocuklar tarafından hınca hınç doluyor. Her gün farklı bir menünün çıktığı yemek programı, yoğun ilgi görüyor.

SONRA ETKİNLİK…

Oruçların birlikte açıldığı iftar yemeğinin ardından ücretsiz çay, dondurma, mısır ve su dağıtılmaya başlanıyor. Kurulan platformda film gösterisi, ilahi dinletisi ve semazen gösterileri yapılıyor. Vatandaşlar, Ramazan Ayına özel getirtilen faytonlar ile şehri ücretsiz turluyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete