SİYASET

BATMAN’IN ÜÇ ÖNEMLİ SORUNU MECLİSTE

Anız yangınları, çocuk istismarı, kapatılan kepenkler…

BATMAN’IN ÜÇ ÖNEMLİ SORUNU MECLİSTE
02-10-2018 22:39
Google News

 

HDP Batman Milletvekili Av. Ayşe Acar Başaran, Batman’da hayatı felç den anız yangınlarını, soru önergesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yöneltti.

ANIZ YANGINLARININ EKOLOJİK YAPIYA ETKİSİ ARAŞTIRILIYOR MU?

Batman ve çevre illerde anız yangınlarının, nefes almayı güçleştirdiği, hava kirliliğine yol açtığı ve bölgenin ekolojik yapısını bozduğunu belirten Acar Başaran “2017–2018 yılları arasında Batman’da kaç anız yangını tespit edilmiş, toplam ne kadar ceza kesilmiştir? Anız yangınlarından zarar gören köy ve mahalle sayısı nedir? Batman ve Türkiye geneli anız yangınları nedeniyle zarar gören ekolojik yapıya dair çalışmanız var mı?” dedi.

ÇOCUK KAÇIRMA VAKALARINI BAKAN SOYLU’YA SORDU

Acar Başaran, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği soru önergesinde ise çocuk istismarı olayını gündeme alarak “İddialara göre, Kültür Mahallesi’nde 8 yaşındaki kız çocuğu, Afgan Uyruklu N.G. tarafından taciz edilirken yakalanmış, yurttaşlar N.G.’yi linç etmeye çalışmıştır. N.G.’nin yine Hürriyet Mahallesi’nde küçük bir kız çocuğunu kaçırmaya çalışırken yakalandığı, gözaltı sonrası serbest bırakıldığı iddia ediliyor. N.G.’nin gözaltı haberi doğru mudur? Serbest bırakılma gerekçesi nedir? Taciz olayına dair soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturmanın akıbeti nedir? 2016–2018 yılları arası kaçırılan ve cinsel tacize maruz kalan çocuk sayısı nedir? Batman ve ülke geneli çocukları korumak için yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?” dedi.

BATMAN’DA KAPATILAN KEPENK SAYISI KAÇ?

Acar Başaran, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yönelttiği soru önergesinde “2016 ve 2017 yılları arasında 175 binden fazla esnaf kepenk kapatırken, 2018 yılının ilk altı ayında 52,987 esnaf ve sanatkâr iş yerlerini kapatmak durumunda kaldı. Değer kaybeden TL, ağır vergiler ve yüksek faizli krediler nedeniyle Batman Esnafı da işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. İşsizlik oranı yüksek olan Batman’da esnaf, ekonomik krizin etkileri ile zor durumda kalıyor. 2018 yılının Eylül ayına değin kapanan iş yeri sayısı nedir? Bu sayının illere göre dağılımı nedir? İş yerlerinin kapanması nedeniyle işsiz kalan yurttaş sayısı nedir?” dedi. (HDP Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete