GÜNDEM

BATMAN’IN YOKSULLUK HARİTASI ÇIKARILIYOR

Batman Belediyesi ve Batman Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Yoksullukla Mücadele Projesi, anket çalışmaları tamamlanarak kamuoyuna sunuldu.

BATMAN’IN YOKSULLUK HARİTASI ÇIKARILIYOR
26-05-2016 19:54
Google News

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan, DİKA tarafından finanse edilen, Batman Üniversitesi, Yoksullarla Dayanışma Derneği ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü tarafından desteklenen Batman Kent Yoksulluk Haritasının Çıkarılması ve Sürdürülebilir Yardımlaşma Modelinin Oluşturulması Projesi, kamuoyuna sunuldu.

CUDİ, PİLOT BÖLGE

Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyologlarından İhsan Çoban, projenin amacına ilişkin “Projenin amacı Batman’ın sosyo-ekonomik yapısını, yoksulluk haritasını ve yoksulluğun hangi boyutlarda olduğunu araştırmaktır. Pilot bölge olarak seçtiğimiz Cudi Mahallesinde 5 kişilik bir ekiple çalışma yürüttük. Hane taramaları yaptık. Aynı çalışmayı 19 Mayıs Mahallesi’nde yürüttük. Bu projede Belediye Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Sosyologlarımız, Batman Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesinden hocalarımız ve on beş kişilik saha anketör ekibi görev almaktadır” dedi.

BİN 802 HANE GEZİLDİ

Saha çalışmalarına ilişkin olarak bilgi veren Çoban “14 Nisan 2016’da başladığımız alan taramamızda bugüne kadar 33 mahallede hane taraması yaptık. Toplam bin 802 hane ziyaret edilerek bilgileri kayıt altına alındı. Hane taramamızda ekonomik anlamda müdahale edilmesi gereken 147 hane tespiti yapılmıştır. Saha araştırmalarında edilecek veriler Belediyede oluşturduğumuz sisteme aktarılacak ve akademisyenlerimiz tarafından bir kitap haline getirilecektir. Projede emeği geçen Batman Yrd. Doç. Dr Ayşegül Kanbak ve Yrd. Doç. Dr Nihal Şirin Pınarcıoğlu, Belediye Sosyal İşler Müdürü İrfan Yiğit, Sosyolog Ömer Faruk Akyüz’e ve anketör arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete