GÜNDEM

BATMAN’IN YOL AĞINA 3 MİLYAR TL HARCANDI

AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür, Batman’da ulaştırma ve altyapı alanında yapılan yatırımlara değinerek “2003–2020 yılları arasında sadece Batman karayolu ağına 3 milyar TL yatırım yapıldı” dedi.

BATMAN’IN YOL AĞINA 3 MİLYAR TL HARCANDI
04-01-2021 14:05
Google News

 

Başkan Gür “Batman’ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarının 170 kilometreye, ilçe. Belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yolları 231 kilometreye uzatıldı. Böylece Batman’a erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirilerek, Batman’daki karayolu 401 kilometreye ulaştırıldı. Şehirde 2002 yılı sonuna kadar 15 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2003–2018 yılları arasında 141 kilometre yeni bölünmüş yol yapılarak Batman’ın toplam bölünmüş yol mesafesi 156 kilometreye çıkarıldı. 2003–2020 döneminde yapılan karayolu çalışmaları ile Batman’ın hızına hız katıldı” dedi.

KARAYOLU ÇALIŞMALARINI TEK TEK SAYDI
Başkan Gür, yapılan karayolu çalışmalarınığ hatırlatırken “Batman (Silvan-Kozluk) Ayrımı Yolu, Silvan-Malabadi- Haydar Köprüsü Yolu (45,5 km Sathi Kaplamalı ve 1 km Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı Bölünmüş yol), Batman-Beşiri Yolu (5,5 km’si Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı ve 6,5 km’si Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol), Beşiri-Siirt İl Sınırı Yolu (9 km Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol), Batman- Hasankeyf-Gercüş- Midyat Yolu (24 km Bitümlü Sıcak Karışım Kaplamalı ve 2,5 km’si Sathi Kaplamalı Bölünmüş yol), Batman Çevre Yolu (14 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Bölünmüş Yol), Batman Şehir Geçişi Yolu (6 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Yol) ,Sason-Yücebağ Yolu (15.6 km Sathi Kaplamalı Tek Yol) ,Çatakköprü-Sason-Yücebağ Yolu (34 km Sathi Kaplamalı Tek Yol), Kulp-Hamzalı Ayrım-Sason-Yücebağ Ayrımı Yolu (3 km Sathi Kaplamalı Tek Yol), Gercüş-Vergili Ayrım-Midyat Dargeçit Ayrımı Yolu (5 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Tek Yol), Gercüş-Vergili-Yemişli (Güvenlik Yolu) Yolu (57 km Sathi Kaplamalı Tek Yol) ,Sason-Yücebağ (Güvenlik Yolu) Yolu (19.4 km Sathi Kaplamalı Tek Yol), Silvan-Kozluk Devlet Yolunda Kahveci Gurubu Köprüleri (Kahveci I. Kahveci II. Kahveci III ve Kabe) ,Batman-(Silvan-Baykan) Ayrımı Devlet Yolu üzerindeki Malagır Köprüsü, Ilısu Barajı ve HES Projesi Etki Alanında Kalan Tarihi Köprülerin Restorasyonu, Esentepe (Devlet Hastanesi) Köprülü Kavşağı, Gültepe Köprülü Kavşağı, Batman Çayı Grubu Köprüleri (Batman Çayı Köprüsü. DDY Üst Geçidi Köprüsü ve TOKİ Köprülü Kavşağı ve Akça Çayı Köprüsü) ,Batman İli Şevket Başak Köprülü Kavşağı ve sayamadığım bir çok yatırım ile Batman’ın hızına hız katıldı.’’

Devam eden karayolu çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Gür, "Batman-Hasankeyf-Gercüş- Batman'da bulunan Kozluk-Baykan-11.Bölge Hududu Yolu, 28 kilometre uzunluğundaki Batman, Silvan, Kozluk Ayrım Yolu, Batman-Midyat Devlet Yolu ve Gercüş Köprülü Kavşağı'nın yapımı ve ismini sayamadığım bir çok yol çalışmasının bitmesi ile birlikte vatandaşlarımız daha rahat edecektir” dedi.

RAYBÜSÜN TAKİPÇİSİYİZ
Batman-Diyarbakır Yolu Bardakçılar ile Hasankeyf yolu ile ilgili girişimlerinin sürdüğünü dile getiren Gür, Raybüs talebinin de takipçisi olduklarını söyledi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete