GÜNDEM

“BATMAN’IN YÜZDE 76’SI DOĞALGAZA KAVUŞTU”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, mecliste yaptığı konuşmada, Batman ve İlçeleri’nde yürütülen doğalgaz çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

“BATMAN’IN YÜZDE 76’SI DOĞALGAZA KAVUŞTU”
11-12-2020 18:19
Google News

 

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIYORUZ
Özdemir “AK Parti Grubumuz adına söz almış bulunmaktayım. EPDK’nın misyonu, enerjinin yeterli, kaliteli, sürekli, ekonomik ve çevreyle uyumlu bir şekilde tüketiciye sunulması için düzenlemeler yapmaktır. Türkiye’de 18 yıllık AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi enerji alanında da büyük gelişmeler yaşanmış, yerli ve yenilenebilir kaynaklar ekonomiye kazandırılmış, birçok proje ve yatırım hayata geçirilerek dışa bağımlılık azaltılmıştır. 2000’li yıllarda yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimimiz 34 milyar kWh iken 2019 yılında bu rakam 133 milyar kWh olmuştur. 10 yıl öncesine kadar Türkiye’de güneş ve rüzgar enerjisi kurulu gücünden bahsedilmezken bu alanda yapılan yatırımlarla Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünde Avrupa’da 6., Dünyada ise 13. sıraya yerleşmiştir. Türkiye’nin enerji üretiminde önemli rol oynayan yerli kömürle ilgili yatırımlar da artırılmış, yerli kömür kaynaklı elektrik kurulu gücü 6.838 MW’den 11.313 MW’ye yükseltilmiştir. 2002 yılında sadece 5 ilimize ve toplam 57 yerleşim yerine doğalgaz ulaştırılırken günümüzde 81 ilimiz dâhil olmak üzere toplam 560 yerleşim yerine doğalgaz ulaştırılmış, doğalgaz kullanım imkanı sunulan nüfus 16,5 milyondan 66,6 milyona yükseltilmiştir. Kendi seçim bölgem olan Batman şehir merkezinin de yüzde 76’sına ve OSB’ye doğalgaz arzı sağlanmış, abone sayısı 63 bine ulaşmıştır. Kozluk ve Beşiri İlçelerimize de doğalgaz arzı 2021 yılı programına alınmıştır” dedi. 

TPAO, BOTAŞ ve TPİC’TEN BATMAN’A KATKI BEKLİYORUZ
Vekil Özdemir, AK Parti’nin kararlı enerji politikalarının sonucunda karada ve denizde arama ve sondaj faaliyetlerinin arttığını belirtirken “Sınıfının önde gelen sismik ve sondaj gemileri ile Akdeniz ve Karadeniz’de deniz yetki alanlarında uluslararası hukuka uygun olarak önemli çalışmalar yapmış ve yapmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda Karadeniz’de 405 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunmuştur. 2023’te halkımızın kullanımına sunulması planlanan bu rezerv ile doğalgaz ithalatına ayrılan bütçeden tasarruf edilecektir. Ayrıca Tuz Gölü ve Kuzey Marmara Doğalgaz depolama projeleri ile herhangi bir kesinti yapılmadan vatandaşlarımız ve sanayicilerimizin doğalgaz ihtiyacı sorunsuz bir şekilde karşılanmaktadır. Bütün bu çalışmalar halkımızın menfaati içindir. Enerji Bakanımıza da Batman’a bugüne kadar yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da kendilerinin talimatıyla TPAO, BOTAŞ ve TPİC gibi enerji alanında faaliyet gösteren ve şehirle bütünleşen şirketlerin ekonomi, ticaret, eğitim, sosyal sorumluluk projeleri anlamında Batman’a katkı vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete