GÜNDEM

BATMAN, İŞÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Batman’da kutlamalar gerçekleştirildi. 10 ilden katılımın sağlandığı etkinliklere, işçilerin “taşeronlaşmaya ve emek sömürüsüne hayır” mesajları damgasını vurdu.

BATMAN, İŞÇİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
01-05-2015 22:45
Google News

Farabim Hastanesi önü Basın Kavşağında düzenlenen kutlamalar, sabahın erken saatlerinde işçilerin yürüyüşü ile başladı. Van, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Bitlis, Adıyaman gibi illerden gelen işçiler, kortejler oluşturarak alana giriş yaptı. Etkinliklere DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, KESK Genel Eş Başkanı Şaziye Köse, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile işlerine son verilen DEDAŞ ve TPİC işçileri de katılım sağladı.

İŞÇİLERİN TALEPLERİ ALANLARA ASILDI

KESK, TMMOB, DİSK/Genel İş, Petrol İş gibi sendikaların başını çektiği kortejlere, sivil toplum örgütleri üyeleri, kendi pankartlarıyla dahil oldu. Miting alanını çevreleyen tüm yüksek binalara, işçi ve emekçilerin taleplerini içeren pankartlar asıldı. Davetliler, etkinlikte sahne alan sanatçıların şarkılarına eşlik ederek halaylar çekti.

ÇOCUK İŞÇİLER SİMİT SATTI

1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde küçük emekçiler de alandaki yerlerini aldı. Alanda su ve simit satan küçük işçiler, 1 Mayıs’tan habersiz harçlığının peşinden koştu.

ERKUN AİLESİ DE ORADAYDI

10 gündür Kozluk’ta kaybolan gencin ailesi de 1 Mayıs etkinliklerine katılarak pankart açtı. Acılı aile, açtıkları pankartlarla evlatlarının bulunamamasına tepki gösterdi.

Kozluk’ta ikamet eden 23 yaşındaki Erkan Erkun (23) işyerinden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla buluşmaya gitti. Aracıyla yola çıkan Erkun'dan bir daha haber alınamazken, aracı ilçeye 3 kilometre uzaklıkta bir tarlada terk edilmiş şekilde bulundu. Üzerinde Erkan Erkun’un fotoğrafının bulunduğu pankartlarla eyleme katılan Erkun ailesi, 10 gündür oğullarının bulunamamasına tepki gösterdi.

2 GENÇ ELEKTİRİK AKIMINA KAPILDI

Batman’da 1 Mayıs işçi bayramını izlemek için inşaat halindeki binaya çıkan iki genç elektrik akımına kapıldı.

Batman’da sabah saatlerinde başlayan 1 Mayıs işçi bayramını izlemeye giden S. E(17) ve M. E. K (15) inşaat halindeki bulunan binaya çıktı. Burada kutlamaları izledikleri esnada ikisi bir den elektrik akımına kapıldı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan iki genç kaldırıldıkları Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete