GÜNDEM

"BATMAN, İSTANBUL'DAN ÇOK DAHA GÜVENLİ"

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, TGRT haber instagram ve radyo yayınana katıldı. Vali Şahin, katıldığı instagram ve radyo yayınında Batman’la ilgili soruları yanıtladı.

"BATMAN, İSTANBUL'DAN ÇOK DAHA GÜVENLİ"
11-04-2021 17:32
Google News


HASANKEYF, MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER
Hasankeyf’te yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Vali Şahin “Hasankeyf'in bir kısmı sular altında kaldı. Fakat tamamı değil Hasankeyf' gittiğinde kalıntıların büyük bir çoğunluğu kale bölgesi sular altında kalmadı. Sular altında kalan eserlerin de önemli bir kısmı büyük bir çoğunluğunu tarihin en büyük tarihi eser taşıma bir ilki yaşadık.  Arkeo park alanına taşıdık. Ayrınca 3000 nüfuslu tüm şehri de taşıdık. Yeni yerde hayat başladı. Batman güzide bir şehridir Hasankeyf. Bir dünya kültür mirasıdır. Mutlaka görülmesi geren bir yer” dedi.

BATMAN, İSTANBUL’DAN ÇOK DAHA GÜVENLİ BİR YER
Batman’ın, Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Şahin “Ben İstanbul Esenler Kaymakamlığından geldim. Bir İstanbullunun, Batman'ı ve Diyarbakır'ı güvensiz diye nitelendirmesi, trajikomik bir durum. Burası İstanbul’dan çok daha güvenli bir yer. O konuda kimsenin şüphesi olmasın.  Güneydoğu’nun her yeri çok güvenli. Özellikle son 5–6 yıldır terör bölgenin gündeminden çıktı. Şehirlerde zaten yoktu. Artık dağlarda da yok. Yollar güvenli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm yollara ve arazilere hakimdir. Bu konuda hiç endişe yok.  İster yürüyüş sporları yapın ister dağcılık yapın, ister yollarda gezin, her yer çok güvenli. Türkiye’nin neresinden vatandaşlarımız gelmek isterse buyursun gelsin” dedi.

BÖLGENİN LEZZETLERİNİ BATMAN’DA TADABİLİRSİNİZ
Batman’ın turizm açısından önemini anlatan Vali Şahin “Batman çok merkezi bi lokasyonda. Bir tarafta Bitlis, Ahlat, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Midyat. Buralara 1’er saat uzaklıkta bulunuyor Batman. Bir Hasankeyf’imiz var. Malabadi Köprüsü var. Doğa sporları yapılabilecek yerler var. Sason'un Mereto Dağı var. Erzek Antik Kenti var. Bütün bölge yemeklerinin en lezzetlisini yine bileceğiniz yer, gastronomi merkezi de Batman’dır” dedi.

PETROLSPOR, ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK BİR TAKIM
Batman Petrolspor’un durumunu değerlendiren Vali Şahin “Biz Batman Petrolspor’u aldığımızda, müdahale ettiğimizde son sıradaydı ve en yakın ile arasında 6 puan fark vardı. Kulübün 4.5 milyon üzerinde borcu vardı. Futbolcular alacaklarını alamadığı için sahaya çıkmayacaklarını söylüyordu. Aradan geçen süre zarfında hemen hemen borçların yüzde 80'ini ödedik. Borç yönünde bir sıkıntısı kalmadı. Mali olarak kendi kategorisinde en iyi kulüplerden biri haline geldi. Ama saha başarıları bununla aynı ölçüde devam etmedi. Çünkü şansızlıklar yaşadı. Teknik Direktörler geldi gitti. Şuan bana kalırda küme düşme korkusu yok. Bu seneyi bu şekilde geçireceğiz.  Önümüzdeki sene çok daha çok daha güçlü, çok çok daha yukarılara, play-of’a belki de şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulması için kolları bugünden sıvıyoruz. İlk defa bu şekilde iddialı konuşabiliyorum” dedi.

TELEVİZYON AÇILIRSA DESTEK OLABİLİRİZ
Batman Basını ile ilgili soruları yanıtlayan Vali Şahin “Yerel televizyon Batman'a lazım. Batman'dan daha küçük yerel televizyon varken Batman'da daha önce varmış, daha sonra kapanmış. Biz Belediye olarak bu işin içine girmeyiz. Belediyenin öncelikli görevi değil. Bir işadamımız, bir babayiğit bu işe girerse Belediyeyi de yanında destekçi olarak bulacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete