GÜNDEM

BATMAN, İSTİSMAR HABERİYLE GÜNDEMDE

Batman’ın Gercüş İlçesi’nde P.Ö. isimli çocuk, cinsel istismara uğradı. Olayın içeriğiyle ilgili yayılan iddialar, Batman Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

BATMAN, İSTİSMAR HABERİYLE GÜNDEMDE
07-12-2020 17:48
Google News

 

OLAYDA ASKER, POLİS VE KORUCULARIN OLDUĞU İDDİALARI ASILSIZ
Batman Valiliği, olayla ilgili asılsız iddiaları paylaşan sosyal medya kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtirken “Batman Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hâkimliği kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi. 

27 SOSYAL MEDYA KULLANICISI TAKİBE ALINDI
Emniyet Genel Müdürlüğü de konuya ilişkin 27 sosyal medya kullanıcısının takibe alındığını belirterek “Gercüş’te meydana gelen cinsel taciz olayını bölücü örgütün müzaheretiyle tamamen algı operasyonu üzerinden sosyal medyada dezenformasyon yapan 27 şahıs tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır” açıklamasını yaptı.

MAĞDUR ÇOCUK, KORUMA ALTINA ALINDI
Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, mağdur çocuğun koruma altına alındığını açıklarken “Adli çalışma akabinde çocuğumuz farklı bir ildeki Çocuk Koruma İlk Müdahale Merkezimize yerleştirilmiştir. Halen kuruluşta kalan çocuk ile ilgili bakım ve sağlık tedbiri kararı talep edilmiş ve gerekli mesleki çalışma başlatılmıştır. Gizlilik kararıyla yürütülen adli sürece İl Müdürlüğü Hukuk Birimi tarafından müdahil olunmuştur” bilgisini paylaştı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete