EĞİTİM

BATMAN, İTALYA’YA İLE ONLİNE BULUŞUYOR

Batman Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından hazırlanan medya okuryazarlığı projesiyle öğrenciler, İtalyan akranlarıyla çevrim içi platformda buluşuyor.

BATMAN, İTALYA’YA İLE ONLİNE BULUŞUYOR
31-05-2021 12:52
BATMAN
Google News

Çevrim içi platform eTwinning'de devam eden, Türkiye'den 3 ve İtalya'dan 1 okulun dahil olduğu projeyle öğrenciler, medya okuryazarlığı üzerine sunumlar yapıyor. Batman BİLSEM'de İngilizce Öğretmeni Murat Çelik, eTwining'in, Avrupa ile Türkiye'deki okulların kaynaşmasını ve birlikte proje yürütmesini sağlayan bir platform olduğunu söyledi.

Türkiye Ulusal Destek ve İtalya Destek servislerinin katkılarıyla projenin sürdüğünü belirten Çelik “Salgın döneminde öğrencilerimizin evde kalmalarından dolayı onlara uygun bir platform olan Twinspace'i kullanıma açarak medya okuryazarlığı alanında, İngilizceyi de kullanabilmelerini sağlayan bir proje yürüttük. Projede 36 öğrenci yer alıyor. Batman Gültepe Ortaokulu ve Manisa Bilim Sanat Merkezi ile bir de İtalyan ortağımız bulunuyor. İtalya'dan da 8 öğrenci projede yer alıyor. Etkinliklerimiz karşılıklı ülke takımları arasında gerçekleşiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete