YAŞAM

BATMAN-İZMİR GİRİŞİMCİLİK KÖPRÜSÜ

İzmir’de faaliyet gösteren Biz Gençlik Konseyi, başlattığı proje ile İzmir ve Batman arasında girişimcilik köprüsü kurdu.

BATMAN-İZMİR GİRİŞİMCİLİK KÖPRÜSÜ
30-11-2021 09:50
30-11-2021 09:52
BATMAN
Google News

Batman'da yaşayan temsilciler sanatçı-eğitimci Meltem Begiç, Özlem Aydın ve İzmir’de yaşayan, İzmir Eğitim Kooperatifi Ortağı ve Denetleme Kurulu Üyesi Aydan Tuncayengin’in kurduğu Biz Gençlik Konseyi, Batman-İzmir arasındaki girişimcilik köprüsünün temellerini attı.

BİZ GENÇLİK KONSEYİ, PANDEMİ SÜRECİNDE KURULDU

Kampanyaya ilişkin bilgi veren Biz Gençlik Konseyi Üyeleri Batman Temsilcileri Sanatçı-Eğitimci Begiç ve Aydın “Gazeteci, Yazar, Eğitimci, İzmir Eğitim Kooperatifi Ortağı ve Denetleme Kurulu Üyesi Aydan Tuncayengin ile Batman’a pandemi öncesinde bir eğitim firmasına yönetim danışmanlığı hizmeti vermek için geldiği süreçte tanışma fırsatı bulduk. Kooperatif çatısında Biz Gençlik Konseyi sosyal girişiminin kurucusu olan Aydan Tuncayengin yolculuk hikâyesini bizlerle paylaşırken, bu güzel hikâyenin bir parçası olmaya karar verdik. Biz Gençlik Konseyi’nin kuruluş hikâyesi, pandemi sürecinde hepimizin yaşamını etkileyen, karantinada kendini izole ederek zamanlarını geçiren özellikle çocuklara ve gençlere sevgiyle dokunmak, onların hatırını sormak gibi güzel düşüncelerle başladı. "Genç Röportajlar Ne Var Ne Yok" Projesinde, haydi, gelin, deneyimlerimizi, bilgilerimizi, hayallerimizi ve yaratıcı fikirlerimizi paylaşalım, sohbetimize zamanın ruhunu katalım. Dertleşelim, söyleşelim, diyerek yola çıkıldı. instagram, IGTV de çocuklar ve gençlerle canlı yayınlar gerçekleştirildi. Çocukların ve gençlerin gelecek planları, hayalleri, fikirleri ve hedefleri konuşuldu ve topluma onların fikirlerinden mesajlar verildi. Röportajlarda çocukların ve gençlerin istek ve talepleri doğrultusunda Aydan Tuncayengin Gençlik Konseyi’ni kurdu. Çocukların ve Gençlerin konseye katılımı, aldıkları sorumluluklar ve yaptıkları sunumlarla birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için adımıza BİZ GENÇLİK KONSEYİ dedik. Manifestomuzu belirleyerek, proje üretmeye başladık.  Dünya’da teknolojinin bu kadar hızlandığı, her gün yeni bir girişimin kurulduğu ortamda, girişimcilik tekniklerinin bu yaşlardan başlaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BATMAN TED KOLEJİ İLE ORTAK PROJE YÜRÜTÜLDÜ

Batman TED Koleji ile GİRİŞİYORUM GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VE YARIŞMASI Projesinin ilk uygulamasını yapacağız. Batman-İzmir arasında girişimcilik köprüsü kurduklarını ifade eden Begiç ve Aydın “Girişiyorum Girişimcilik Eğitimi ve Yarışma başlıklı sosyal girişim projemiz ile ilköğretim 6.sınıf öğrencilerini hedefledik. Proje eğitiminin ilk uygulaması 29 Eylül Perşembe günü TED Batman Kolejinde başladı. Bu proje İzmir-Batman arasındaki Girişimcilik Eğitimi köprüsünün ilk ayağı oldu. Pandemi kuşağı girişimcileri yetişiyor. 81 il de uygulanmasını planladığımız proje, çocukların girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak, girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak ve girişimci adayı olarak yetişmeleri amacı ile kurgulanmıştır.  Proje eğitimi sekiz oturumdan oluşmaktadır. Yarışma temamız "Evsel Atıkların Geri Dönüşümü." Yarışmanın Amacı, öğrencileri evsel atıkların geri dönüşümünü, değerlendirilebilen atıkların ülkemiz ekonomisine katkısını, çevreye kontrolsüz bırakılan atıkların doğaya verdiği zararlara ilişkin düşündürmektir. Aynı zamanda öğrencilerin girişimcilik farkındalığını artırarak, ticari değeri olan tasarımlarını üretmeleri konusunda teşvik etmek, yarışmanın temel amaçlarındandır. Öğrencilerimizin girişimcilik ekosistemi içinde kendi üretimlerini ve tasarımlarını yaratmalarını istiyoruz. Eğitmenlerimiz, renkli kişiliklerimiz, kuklamız Rüya dede ve oynatıcısı Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer’in zengin deneyimleri ile öğrencilerimiz girişimciliği ve tasarlayarak yaratmayı keyifle öğreniyorlar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete