GÜNDEM

BATMAN KAN MERKEZİ AÇILDI

BATMAN KIZILAY KAN BAĞIŞI MERKEZİ AÇILDI.

BATMAN KAN MERKEZİ AÇILDI
21-04-2021 16:27
BATMAN
Google News

GAP Mahallesi BATSO binası altında hizmet verecek olan Kan Merkezi’nin açılışına Vali Hulusi Şahin, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Saim Kerman, Kan Hizmetleri Medikal Direktörü Dr. Levent Sağdur, Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz, Kızılay Batman Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. M. Hakkı İpek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir katılı.

KIZILAY KÜLLİYESİ İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Diyarbakır, Mardin, Batman, kan verme noktasında duyarlı iller. Biz de elimizden geldiği kadar hem kan bağışı noktasında hem de afet ve insani yardımlar noktasında yatırımlarımızı yapıyoruz. Açtığımız Kan Merkezi, mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne, üstyapısı BATSO’ya ait bir merkez. Valilik ve BATSO tarafından Kızılay’a tahsis edildi. Kızılay da içini tefriş etti. Kan hem plazma bağışları buradan alınacak. Sayın Valimizin destekleri ile havalimanı yakınında 15 dönümlük bir arazi de Kızılay’a tahsis edildi. Buraya sosyal yardımlar, eğitimler, aşevi ve afet müdahale kapasiteleri olan Kızılay Külliyesi inşa edeceğiz” dedi.

PANDEMİDE KAN İHTİYACI ARTTI
Kınık, vatandaşları kan bağışına davet ederken “Hastanelerdeki doluluk oranları yükseldi. Bir taraftan salgın bir taraftan rutin tedaviler derken kan ihtiyacı arttı. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi ve ulusal kan stoklarımızın asgari seviyenin altına düşmemesi için vatandaşlarımızın Ramazan döneminde bağışlarına devam etmesi gerekiyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete