GÜNDEM

BATMAN KARTALI, FİNALDE YARIŞIYOR

Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan Batman Kartalı adlı İnsansız Hava Aracı, TEKNOFEST Türkiye Finalinde ilimizi temsil edecek.

BATMAN KARTALI, FİNALDE YARIŞIYOR
16-09-2021 13:37
BATMAN
Google News

PROJE, TÜRKİYE FİNALİNDE YARIŞACAK

Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Muhammed Said Yaşar, Murat Soysal ve Sinan Örnek tarafından hazırlanan Proje Danışmanlığını Öğretmen Bilal Baran'ın yaptığı Batman Kartalı adlı İnsansız Hava Aracı (İHA), 13-18 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST liseler arası insansız hava araçları kategorisi Türkiye Finalinde yarışacak. Öğrencilere başarılar dileyen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Kovid–19 sürecinde bu çalışmayla öğrencilerimiz bilimsel ve psikolojik bir özgüven kazandı. Bu kazanımın öğrencilerimizin akademik başarılarına yansıyacağına inanıyorum” dedi.

OKUL LABORATUARINDA YAPILDI

Danışman Bilal Baran; "Batman Kartalı adlı İnsansız Hava Aracının tasarımını, bilgisayar çizimlerini, elektrik-elektronik entegrasyonunu, montaj ve üretim süreçlerini okulumuzun fizik laboratuarında oluşturulan atölyede tamamladık.  Projemiz yarışma öncesi birçok değerlendirme aşamalarından geçerek TEKNOFEST Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. İnsansız hava aracımız; disk yapısıyla Türkiye de bir ilk olma özelliği taşımakla beraber yük taşıma- bırakma, kaporta tasarımı, aerodinamik özelliklerinde de ayrı bir özgünlüğe sahiptir.  Yine insansız hava aracı sisteminin programlanması ve uçuşu, değerlendirme aşamaları başarılı bir şekilde öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete