GÜNDEM

BATMAN KENT KONSEYİ SORUNLARI ELE ALDI

Batman Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı, Batman Eczacılar Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

BATMAN KENT KONSEYİ SORUNLARI ELE ALDI
14-10-2021 16:56
14-10-2021 17:04
BATMAN
Google News

GÜNDEMDEKİ MADDELER ELE ALINDI

Kent Konseyi Başkanı Abdülkadir Demir’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Batman'daki salgın yönetimi ve aşı çalışmalarındaki son durum, okullarda şiddet ve şiddeti önleme ile gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gibi konular görüşüldü.

VAKA SAYISI EN AZ İLLER ARASINDAYIZ

Sağlık İl Müdürü Hakan Pamukçu, Batman’da koronavirüs vakalarını değerlendirirken “Türkiye’de vaka sayısı en az olan 15 ilden biriyiz. Sayın bakanımızın açıkladığı vaka sayısında 100 bin de 120 iyi bir noktadayız. Hastanelerimizde yatan hasta sayısında ciddi bir azalma var. Pandeminin en fazla pik yaptığı dönemlerde biz hastanelerde yatan hasta sayısında 450 rakamlarını görmüştük ve yoğun bakımda 90 hastanın üzerine çıkmıştık. Şuan kamu ve özel tüm hastanelerimizde 28 yatan hastamız var ve 23 yoğun bakımda yatan hastamız var. Bu hastalarımızdan 11’i entübe. Kovide ayrılan erişkin yoğun bakımlarımızın yüzde 65’i dolu. Yeni bir kapasite ihtiyacımı doğduğunda kapasitemiz dönüştürülebilir. Son bir haftada 84 hastamız hastanede yattı ve 12 hastamız ise yoğun bakımda yattı. İlde bir bağışıklık sistemi oluştu. Ancak aşı için iyi bir durumdayız diyemiyoruz. Birinci dozda biz yüzde 73,6’dayız. İkinci dozda da aşı takvimi tamamlanmış kişi sayısında yüzde 54.3 civarındayız. Halen kırmızı haritadan turuncu haritaya geçemedik. Bu durum Batman ilinin sağlıktaki okuryazarlık düzeyine ve kültür düzeyine uymuyor” dedi.

OKULLARDA TEMİZLİK GÖREVLİSİ YOK

Eğitim Bir- Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin de okullardaki şiddet olayları ve personel eksikliğini gündeme alırken “Hiçbir okulda güvenlikçi yok. İnsanlar açık kapılardan ellerini kollarını sallaya sallaya okullara girebiliyor. Her bir okula 2 güvenlik personeli verilmesi gerekir. İŞKUR tarafından okullara görevlendirilecek personel nereye yetecek? Okullarda temizlik görevlisi yok. Son 1 ayda 5 okulda saldırı oldu. Ama saldırganlar salıverildiği için eğitimcilerimiz tedirgin bir şekilde okullarına gidiyorlar” dedi.

ÇOK SAYIDA SINIF KARANTİNADA

Ergin, okullardaki koronavirüs vakalarını da gündeme getirirken “Bir lisede 9 sınıf karantinada. 12’ye yakın öğretmen de pozitif. Dolayısıyla okullarda çok ciddi sıkıntılar var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete