GÜNDEM

BATMAN KENT KONSEYİ TOPLANAMADI

4 Yıl aradan sonra faaliyetlerini yeniden devam ettirmek için toplanma kararı alan Batman Kent Konseyi, koordinasyon ve uzlaşma sağlanamayan konulardan ötürü toplanamadı.

BATMAN KENT KONSEYİ TOPLANAMADI
29-12-2019 21:43
Google News

 

GEÇEN HAFTA ERTELENDİ, BU HAFTA İPTAL EDİLDİ
Kentin sorunlarını gündemine almak, farklı kesimlerin önerileri kapsamında hazırlanan sonuç odaklı raporları ilgili yerlere ulaştırmak amacıyla faaliyet yürüten Batman Kent Konseyi, uzun bir süre faaliyetlerine ara verdi. 4 yıl aradan sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda bulunan STK temsilcileri, Kent Konseyini yeniden faal hale getirmek için harekete geçti. Geçtiğimiz hafta Kent Konseyi Başkan ve Üyelerinin yeniden şekilleneceği Kongre için butona basıldı. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığından Kongre bu haftaya ertelendi. 
Gözler, önceki gün Batman Barosu Konferans Salonu’nda yapılması beklenen Kongreye çevrildi. Kongre saati başlamasına rağmen toplantı salonu boş kaldı. Alınan bilgiye göre, Yürütme Kurulu Üyesi olan Batman Barosu, Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeciler Odası (Batman SMMO) ile Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası (TMMOB), Cuma Günü başkanlık seçimi üzerine toplantı yaptı. Toplantıda uzlaşma sağlanamadı. Yaşanan sorunlar üzerine dün yapılacak Kongrede toplantı salonu boş kaldı. Kent Konseyinin toplanıp toplanmayacağı, yine merak konusu oldu. 
ANLAŞMAZLIK BİTMESİ HALİNDE TOPLANMA SAĞLANABİLİR
Baro Başkanı Abdulhamit Çakan “Bugün Kent Konseyinin yapılması planlanıyordu. Ancak kurumlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle toplanamadı. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde kent konseyini oluşturmak. Kurumlar arası anlaşmazlık bittiği zaman konsey toplanacaktır” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete