GÜNDEM

BATMAN KENT KONSEYİ TOPLANDI

Batman Kent Konseyi Ağustos Ayı Toplantısı, Batman Eczacı Odası’nda gerçekleştirildi.

BATMAN KENT KONSEYİ TOPLANDI
12-08-2021 20:31
BATMAN
Google News

Toplantıda, gündem maddeleriyle ilgili görüşler aktarıldı.
BATMAN, İKİNCİ KAPANMAYI KALDIRAMAZ
Batman Kent Konseyi Başkanı ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir “Batman’da STK’lar, Batman Aşı İnisiyatifi’ni kurdu.  Şu anda sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Ulu Cami’de Cuma namazından sonra bizlerde çalışmalara katılacağız. Batman’da diğer kurumların yapacağı çalışmalarda da stantlarımızı kuracağız. İnsanlar aşılama konusunda üzerine düşeni yapmalı. Bu hastalığın çaresi aşıdır.  Tedirgin Olmayın, Aşı Olun diyoruz. Batman ikinci bir kapanmayı kaldıramaz. Gerekirse çalışanlarımızı bu konuda teşvik etmeliyiz. Ağır bir yaptırım olacak ama gerekirse işlerine son vereceğiz” dedi.
STK’LAR, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR
Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve 44. Bölge Batman – Siirt – Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan “Batman Aşı İnisiyatifi olarak basın açılması ile çalışmalara start verdik. Broşür dağıtımları, mahallelerde bilinçlendirme çalışmaları, çeşitli etkinliklerimiz olacak. Toplu etkinlik alanlarında Sağlık İl Müdürlüğünün desteğiyle mobil ekipler ile aşılama çalışmalarını artırmayı düşünüyoruz. Bizler Batman’da sivil toplum olarak üzerimize düşen bu çalışmaya dört elle sarılmaktır” dedi.
AKTİF HASTA SAYISI 7 BİN
Aşılama oranı ile ilgili gündem maddesi hakkında söz alan Batman İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Kara “Maalesef uzun süredir Batman’da vaka sayıları ciddi oranda artıyor. Geçen hafta 500’den fazla vaka sayımız vardı. Bu hafta bu sayı daha fazla arttı. Hastanelerimizde Covid-19 ‘a bağlı olarak yatan hasta sayımız artmış durumda. Şu anda Batman’da aktif hasat sayımız yedi bin civarında. Yoğun bakımlarımızda hasta sayımız artmaktadır. Batman’da aşılama oranları istenilen seviyede değil.  Türkiye’de halen kırmızı kategoride olan iller arasındayız.   Batman 1. doz aşılamada  %51,4, 2 . doz aşılama oranı daha düşüktür.  Elimizden geldiği kadar aşılama için teşviklerde bulunuyoruz. Batman’da STK’ların başlatmış olduğu çalışmalara ekiplerimiz ile destekte bulunacağız. Yaklaşık 30’un üzerinde ekibimizle sahada aşılama çalışmalarımız devam ediyor. Tüm personellerimiz ile aşılama ve filyasyon çalışmalarını yapmaktayız. Tüm Batman halkından isteğimiz aşı olmalarıdır. Tüm sağlık tesislerimiz de aşı yapabilirler” dedi.
“İKİNCİ VERGİ DAİRESİNİN KURULMASINI İSTİYORUZ”
Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Batman- Siirt SMMO Başkanı Hayrettin Başaran “Batman’da 2. Vergi dairesinin kurulması ile ilgili, Batman Vergi Dairesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda kendilerinin de bizimle hem fikir olduğunu gördük. Bununla ilgili Kent Konseyi olarak biz de bir tavsiye kararı alarak bu sürece katkıda bulunmak istiyoruz. Kent Konseyi ve diğer bileşenleriyle beraber Batman’a ikinci bir vergi dairesinin kazandırılması konusunda çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Yetkilileri ile de bu konuda Kent Konseyi ve bileşenlerinin tavsiye kararı iletilecektir” dedi. 
GIDA TOPTANCILARINA YENİ YE YAPILMALI
Batman Gıda Toptancılar Derneği yönetim kurulu adına konuşan Veysi Çiftçi ise yeni ve modern bir site gereksinimi ile ilgili gıdacıların talebini Kent Konseyi toplantısında dile getirirken “Batman’da uzun zamandır faaliyet gösteren gıdacılar var ve bu gıdacıların yerleriyle alakalı herhangi bir site yok.  Gıdacı arkadaşlarımız şuan Batman’da yaklaşık olarak 58 bin metrekarede faaliyet yürütüyorlar ve bunlar faaliyetlerini şehrin muhtelif yerlerinde cep depolarında bu işi yapıyorlar. Yakın zamanda Batman Gıdacılar Derneğini kurduk. Şuanda 150’ye yakın üyemiz var, 20’ye yakın da üye olmayı bekleyen arkadaşlarımız var. Gün içerisinde Batman gıdacılarına ait yaklaşık bin 100 tane araç her sabah şehrin içine giriyor. Bu da ciddi bir trafik oluşturuyor. Bunun yanında yaklaşık olarak bin 200 tane çalışanımız var. Bunlar ciddi rakamlar. Şuan mevcut yerimiz var ama kendimize ait bir yerimiz yok. Bu da çok kısıtlı, yani 130 metrekaredir. İki ile çarptığınız zaman 260 metrekare bir yer. Bu da bize yetmiyor. Malum, pandemi döneminde en çok ihtiyaç duyulan sektör gıda sektörüydü. Gıda sektörü kapanmadı, faaliyetlerine devam etti. Ama faaliyetlere devam etmek için çok büyük çabalar gösterdik. Yerimiz bize yetmiyor, araçlar şehir içine giriyor. Her gün Batman’a yaklaşık olarak 80 ya da 100 kadar tır girişi var. Bu da trafiği ciddi anlamda etkiliyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete