GÜNDEM

BATMAN KENT KONSEYİ, YENİ KARARLAR ALDI

Batman Kent Konseyi, Kasım Ayı Toplantısını BATSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

BATMAN KENT KONSEYİ, YENİ KARARLAR ALDI
12-11-2021 14:00
12-11-2021 14:02
BATMAN
Google News

Kent Konseyi Başkanı A. Kadir Demir Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrettin Başaran toplantı gündemini açıkladı. Batman’ın Covid-19 salgın vakaları ve aşı oranı, Gültepe Köprülü Kavşağından Sanayi Kavşağına kadar olan güzergâhta trafik kazalarına karşı alınacak önlemler, 1943 yılından bu yana hizmet veren Batman Tren Garının kültür sanat evi ve müzesine dönüştürülmesi, bazı mahallelerden geçen sulama kanallarındaki atıkların kış mevsiminde kötü kokulara yol açması nedeniyle DSİ tarafından kanal temizleme işleminin yapılması konuları masaya yatırıldı.

“KENT KONSEYİ BÜYÜK İŞLERE İMZA ATTI”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Demir, Batman Kent Konseyi’nin öneli işlere imza attığını belirtirken “Bugün Batmanda çok önemli projelerde hepimizin imzası var. Kent Konseyi, İluh Deresi Projesini başlatmıştır. Asbestli boruların değişmesini sağlamıştır. Amar çalışmalarının hızlanmasını sağlamıştır” dedi.

GÜLTEPE -SANAYİ KAVŞAĞINA ÜSTGEÇİT YAPILACAK

Gültepe ve Sanayi Kavşağında trafik kazalarına karşı önlemlerin alınması için görüşler alındı.

Alana korkuluklar yapılması, k üst geçitlerin ve yürüyen merdivenli üst geçit yapılması konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı. BATMAN GARI, MÜZE Mİ OLACAK?

Tren yolu güzergâhında ihata duvarlarının yapılması konuları görüşülürken, 1943 yılından bu yana hizmette olan TCDD’ye bağlı Batman Tren Garının müzeye dönüştürülmesi için diğer illerde olan örneklerin incelenmesi kararlaştırıldı. Müzenin, turizme de destek olacağı açıklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete