HALKIN SESİ

BATMAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR

Çarpık kentleşmenin yaygın olduğu Batman’da, vatandaşlara “kentsel dönüşüm gerekli mi?” sorusunu yönelttik.

BATMAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR
24-01-2017 20:57
Google News

Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un sosyal medya hesabı üzerinden “İmar Çalıştayı” düzenleyeceklerini belirtmesi üzerine, Sonsöz Gazetesi olarak kentsel dönüşüm olasılığını vatandaşlara sorduk. Bakın Batmanlı vatandaşlar, kentsel dönüşüm olasılığı konusunda ne düşünüyor?

“ÇARPIK KENTLEŞME HIZLA ARTIYOR”

Kentsel dönüşüm için zaman kaybı yaşandığını belirten Özkan Aktaş (30), yetkililerin bir an evvel çalışma başlatması gerektiğini savundu. Çarpık kentleşmenin hızla arttığını dile getiren Aktaş “Kentsel dönüşüm Batman için gereklidir. Buna uygun zemin hazırlanması ve gereken çalışmanın biran evvel hayata geçmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da en önemli sorunların başında geliyor. Kentimiz hızlı gelişen bir ildir. Bu yüzden çarpık kentleşme de aynı oranda hızla büyüyen bir sorundur. Yetkili birimlerin bunun önüne geçme vakti geldiğini düşünüyorum. Aksi takdirde ileriki yıllarda bu sorunu çözmek daha da zorlaşacaktır. Kısacası kentsel dönüşümde ilimiz baya geç kalmıştır” dedi.

“MAĞDURİYETLER YAŞANMADAN YAPILSIN”

Mağduriyetlerin yaşanabileceğini öne sürerek kentsel dönüşüme sıcak bakmayan Sedat Tunç (32) ise “Kentsel dönüşüm kaliteli yaşamın en önemli ön ayağıdır. Her şey iyi güzel de, peki biz buna hazır mıyız? Akıllarda bu soru hep geçip duruyor. Eğer vatandaşlar mağdur edilmeden güzel bir çalışma yapılacaksa Batman’a yapılmış en büyük hizmet olarak tarihe geçecektir. Vatandaş olarak bu zor zamanda mağdur edilmekten çekinmekteyiz” dedi.

“ÇARPIK KENTLEŞME YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR”

Çarpık kentleşmenin yaşam kalitesini düşürdüğümü ifade eden Harita Teknikeri İsmet Bilgi (42) “Kentsel dönüşümde kentimiz diğer illere oranla orta seviyede durmaktadır. Çarpık kentleşme yaşam kalitesini düşürüyor. İşim gereği batı illerinde çok bulundum.  Batı illerinde ki il yöneticileri bulundukları kentlerin imarlarını birinci planda tutmaya başladılar. Batman içinde böyle bir durum olmalıdır. Kentimiz hızla gelişiyor. Bu gelişme plan ve projeler eşliğinde olsa Türkiye’nin en güzel ili olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ”

İl yöneticilerinin çarpık kentleşmenin önüne geçmek için adım atacaklarına güvendiklerini belirten Abdurrahman Balin (45) “Bulunduğum mahalle çarpık kentleşmenin en yoğun yaşanıldığı yerdir. Eğer il yöneticilerinin böyle plan-projeleri varsa ilk önce ikamet ettiği İpragaz Mahallesinden başlamaları gerekiyor. Şuan Batmanlılar olarak kentsel dönüşümün gerekli olduğunu il yöneticilerimize buradan duyurmak istiyorum. Kentimiz daha güzel noktalara gelmeyi hak ediyor. Bu konuda il yöneticilerimize güvendiğimizi ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek için adım atacaklarına güvenim tamdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete