GÜNDEM

BATMAN KIRMIZI’LAŞIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, hayatı durma noktasına getirdi.

BATMAN KIRMIZI’LAŞIYOR
30-11-2020 19:52
Google News

 

Tüm dünyada olduğu gibi Batman’da da vakalar artmaya başladı. Koronavirüs haritasında Batman’ın rengi kırmızıya dönmeye başladı.
NORMALLEŞME SÜRECİ YARAMADI
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. Pik noktasının yaşandığı günlerde tüm Türkiye’de uygulanan yasaklar, normalleşme süreciyle birlikte aşama aşama kaldırılmıştı. Kış aylarıyla birlikte vakaların yeniden yükselişe geçmesi, yasakları zorunlu kıldı. Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da hayatın her alanında yasaklar yeniden uygulanmaya başladı. rakamlara bakıldığında Batman’da günlük vaka sayısı artarken, haritada Batman’ın rengi tehlikeli sınıra ulaştığı için kırmızıya dönmeye başladı.
KONTROL ÇADIRLARI GERİ GELDİ
İşlek cadde ve kavşaklara emniyet ve AFAD noktaları kuruldu. Kurulan çadırlarda denetim ve kontrollerin koordinasyonu oluşturulmaya başlandı. Turgut Özal Bulvarı üzerinde kurulan çadırlarda polis ekipleri ve AFAD ekipleri konuşlandırıldı. 
TEDBİRİ ELDEN BIRAKMA
Ekipler, maskesiz gezen ve kamuya açık alanda sigara içerek koronavirüs tedbirlerine uymayan vatandaşlara ceza uyguluyor. Vakaların artmaya başladığı Batman’da, vatandaşların sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması, hayati önem taşıyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete