GÜNDEM

BATMAN, KIŞA HAZIRLANIYOR

BATMAN, KIŞA HAZIRLANIYOR

BATMAN, KIŞA HAZIRLANIYOR
04-11-2014 20:19
Google News

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmezlerinden olan turşu sezonu açıldı.

Soğukların başlaması ve turşu sezonunun başlamasıyla Alo Tevşo Pazarı’nda sebze satışlarında artış yaşandı. Tezgâhlarda satışa sunulan taze ve yerli salatalık, lahana, havuç, domates, biber ve acurlar, kilo ve kasalar halinde alıcısına ulaşıyor.

SALATIK, TURŞUNUN VAZGEÇİLMEZİ

Alo Tevşo Pazarı’nda salatalık satışı yapan Hüseyin Yıldız “havalar soğudu. Batmanlı hanımlar turşu yapımına başladı. Burada yerli ve taze salatalık satıyoruz. Fiyatlar da diğer senelere oranla daha uygundur. Kilosunu 1 Tl’den satıyoruz. Batmanlı hanımlar turşu yapımı için aldıkları salatalıkları sirkeli suda bekleterek salamura haline getiriyorlar” dedi.

SEBZELERİMİZ YERLİ VE TAZEDİR

Tezgâhında limon, salatalık, biber, domates ve maydanoz olmak üzere bütün sebze türlerini satan Salim Güneş de turşu hazırlığı yapan vatandaşlara hizmet veriyor. Güneş “turşu sezonunu açılmasıyla birlikte sebze satışları arttı. Kış aylarında taze olarak konan sebzeler, insan sağlığına da faydalıdır. Çevre köylerde üretilen ve kasalara yüklenerek Batman merkeze getirilen sebzeler, en ucuz fiyattan vatandaşa satılıyor” dedi.

YEŞİL FASULYE KAPIŞ KAPIŞ

Alo Tevşo Pazarı’nda yere serilen kilimlerin üzerinde satışa sunulan yeşil fasulyeler de ilgi odağı oldu. Kış aylarında en fazla tüketilen yemekler arasındaki yerini koruyan yeşil fasulye 750 kuruş’tan satışa sunuluyor. Taze olduğu için vatandaşlar tarafından rağbet gören yeşil fasulyeler, vitamin deposu olarak biliniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?