GÜNDEM

BATMAN, KİTAP FUARININ ÖNÜNDE OKUDU

Valilik öncülüğünde, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Özel İdare ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Valilik yanında açılan Kitap Fuarı, 10 günün ardından sona erdi.

BATMAN, KİTAP FUARININ ÖNÜNDE OKUDU
27-10-2019 20:07
Google News

 

Kitap fuarının kapanışı, Batman Sonsöz Gazetesi ve Batman Okusun Grubu’nun ortaklaşa düzenlediği kitap okuma etkinliği ile yapıldı.

100 BİNİ AŞKIN KİTAP SATILDI

Fuarın önüne etkinlik için kilimler serildi. Katılımcılar, yere serilen kilimlerin üzerinde kitap okudu. Fuar önünde kitap okuma etkinliğine katılan Vali Hulusi Şahin, gençlerle diz dize oturarak kitap okudu. Vali Şahin, etkinlik sonrası “Fuarın son saatlerindeyiz. Fuar boyunca 100 binin üzerinde kitap satıldı. Kitap dolu bir 10 gün yaşadık” dedi.

KURUM VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ DE ETKİNLİKTEYDİ

Etkinlikte Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ve AK Parti İl Başkanı Av. Akif Gür de kaldırım kenarına oturarak kitap okudu.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLGİ GÖSTERDİ

Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen ve Teknikerler Birliği Başkanı Nimetullah Durmaz’ın da katıldığı etkinlikte

KADEM Temsilcisi Av. Adile Gürbüz, kadınlarla birlikte yere oturarak kitap okudu. Eğitimci İşadamı Cuma Dişikırık, fuardan kitap aldıktan sonra eşi ve çocukları ile birlikte etkinliğe katılarak kitap okudu. Sanatçı Celal Gümüş etkinlikte, sevenleri ile birlikte kitap okudu.

OKUNAN KİTAPLAR KÜTÜPHANEYE BAĞIŞLANDI

Etkinlikte okunan kitaplar, kumbaraya atıldı. Fuar Koordinatörleri Karma Yayınları Mustafa Cangir ve Kamuran Güneri de kumbaraya kitap bağışı yaptı. Bağışlanan kitaplar, okullarda kütüphane kurma etkinlikleri için Bir Kalp Bin Umut Platformu’na teslim edildi.

ETKİNLİĞİMİZİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan “Kitap Fuarının kapanışını, kitap okuyarak yapmak, okuduğumuz kitapları kumbarada biriktirerek kütüphane kurulmasını sağlamak istedik. Böylece fuara daha büyük bir anlam yüklemiş olduk. Her yıl Batman’da gerçekleşecek olan kitap fuarında, bu etkinliği geleneksel olarak gerçekleştireceğiz. Her fuar, bir kütüphane açmış olarak Batman’dan ayrılacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete