GÜNDEM

BATMAN KORONAYLA SAVAŞIYOR

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı Batman’da, korona testi yapacak 3 PCR cihazından ikisi depolarda çürümeye terk edildi. Dünya Hastanesindeki tek test cihazın da arızalanmasıyla Batman’da korona testi yapılamaz oldu.

BATMAN KORONAYLA SAVAŞIYOR
05-08-2020 01:19
Google News

 

10 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından Batman’a gönderilen PCR cihazı depoya kaldırıldı. Mevcut cihazlardan birinin ise Batman Üniversitesi Laboratuarında atıl bekletildiği öğrenildi. 
Öte yandan faal olarak çalıştırılan Dünya Hastanesi’nin PCR cihazı arızalanınca alınan numunelerin test için hangi ile gönderileceğine karar verilemedi.

VATANDAŞ, TEST YAPILMAMASINDAN ŞİKÂYETÇİ

Koronavirüs vakalarının ve ölümlerinin arttığı Batman’da vatandaş, test yapılamaması ve iki test cihazının atıl bekletilmesinden şikâyetçi. Salgının tavan yaptığı son bir ay içerisinde alınan testlerin sonucu ortalama 5–6 günde çıkabiliyorken, vatandaş vaka sayılarının artmasıyla ortaya çıkan vahametin gizlenmeye çalışıldığını söylüyor. Nüfusa oranla yüksek vaka sayıları ile gündeme gelen Batman’da iki test cihazının bugüne kadar neden faaliyete geçirilmediği merak konusu iken, Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, cihazın gelecek hafta kurulacağı bilgisini paylaştı. Pamukçu “Sağlık Bakanlığımız planları dahilinde Batman Bölge Devlet Hastanesinde PCR Tanı Laboratuarı kurulum çalışmaları tamamlanmak üzere olup, gelecek hafta hizmet vermeye başlayacaktır. Böylece Batman’da PCR Tanı Laboratuarı ikiye çıkacak. Gerekli alt yapı çalışmaları teknik ekiplerimizce devam etmekte olan PCR Tanı Laboratuarı faaliyete başladığında korona virüs vaka testlerinin zaman kayıpları da asgari düzeye inmiş olacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete