GÜNDEM

BATMAN, KÜRT SANAT FESTİVALİNDE

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan İstanbul Kürt Kültür Sanat Festivali, 7–15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

BATMAN, KÜRT SANAT FESTİVALİNDE
06-05-2016 19:55
Google News

Doğu ve Güneydoğu’nun dört bir yanından sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan festival programında konserler, film gösterimleri, tiyatro, panel ve sergilere yer verilecek. 

BATMAN DA O FESTİVALDE OLACAK

İstanbul'daki tüm haklara Kürt kültürünü ve sanatını ulaştırmak amacıyla düzenlenen festivale Batmanlı tiyatrocular da katılım sağlayacak. Festivale, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Papuçên  Min Ên Xweşik” adlı çocuk oyunuyla katılacak. Oyun, Pazar günü saat 11.00’da İstanbul Aksaray Su Gösteri Merkezinde ve saat 17.00’da Ok Meydanı Sibel Yalçın Parkında çocuklar için oynanacak.

FESTİVALİN TEMASI “BULUŞMA”

MKM sanatçılarından dansçı Serhat Kural, Kürtlerin en fazla nüfusa sahip olduğu İstanbul'da, kültür ve sanatını halklara ulaştırmayı amaçladıklarını söyleyerek “Festivalin teması Buluşma olacak. Tüm yurttan sanatçılar burada olacak. Kültür ve sanatımızı burada buluşturacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?