GÜNDEM

BATMAN KUYUBAŞI’NDA OLAYLI GÜN

Batman’ın Yenişehir (Kuyubaşı) Mahallesi’nde TOKİ’nin yeni yapacağı konutların arasında kaldığı gerekçesiyle evleri yıkılmak istenen aileler, pankart ve dövizlerle eylem yaptı. Olaya jandarma müdahale etti.

BATMAN KUYUBAŞI’NDA OLAYLI GÜN
24-03-2021 21:55
Google News

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİLER

Batman’ın Batıraman Bölgesi’nde TOKİ tarafından yapılacak konutların arasında kaldığı gerekçesiyle 4 evin yıkılmasına karar verildi. Evlerinden çıkarılmak istenen ruhsatsız bina sakinleri, kadınlı çocuklu eylem yaptı. Üzerinde ‘evlerimiz yıkılmasın’ ‘lütuf değil, hakkımızı istiyoruz’ ve ‘sayın cumhurbaşkanımız, duy sesimizi’ yazılı dövizlerle konutların önünde toplanan kadınlı çocuklu gruplar, jandarmayla karşı karşıya geldi. Aileler ‘Toki’nin yapacağı konutların arasında kalıyor diye bizim evlerimiz yıkılıyor. İlk etapta 4 eve ihtarname gönderildi. Daha sonra diğer evlere de aşama aşama ihtarname gelecek. Evlerimizi kaybetmek istemiyoruz” dedi.
Eylem nedeniyle şantiye çalışmaları bir süreliğine durduruldu. Ailelere ise evlerini boşaltmaları için 2 aylık süre tanındığı, gelen bilgiler arasında. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete