GÜNDEM

BATMAN LİSESİ ARTIK MÜZE…

Kentin en eski ve tarihi lisesi olan Batman Lisesi’nde nostaljik müzenin açılışı yapıldı.

BATMAN LİSESİ ARTIK MÜZE…
25-11-2017 00:05
Google News

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirilen müze açılış programına, Vali Ahmet Deniz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Okul Müdürleri, STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Batman Lisesi’nin nostaljisini içeren slâyt gösterisi izletildi. Müzede, Batman Lisesi Mezunlarına ait diploma, önlük, başarı belgeleri ve madalyalar, eski öğretmenlere ait materyaller ve okulun ilk tabelası sergilendi. Sergilenen eserler, ziyaretçiler tarafından ilgi ve merakla incelendi.


BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK’İN DİPLOMASI SERGİLENDİ
İlkokulu 1976 – 1977 yıllarında Batman Ziya Gökalp İlkokulu’nda okuyan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ilkokul diploması da müzede sergilendi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Vali Deniz “Müze bizi geçmişe götürdü. 1950’lerden itibaren hem Batman’ın değişen yüzünü, hem de öğrencilerimizin geçmişini bize yansıttı. Güzel tarafı şu yokluktan sıkıntıdan sıyrılarak bugün modern bir Türkiye, gelişmiş bir Türkiye geldik. Eğitim olmadan başarıyı yakalamak mümkün değildir. Arkadaşlarımız bu müzede güzel emekler vermiş. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete