GÜNDEM

"BATMAN LİSESİ, BAŞKA KENTTE OLSA KÜLTÜR EVİ YAPILIRDI"

Batman Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Mehmet Gönenç, “Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı” şiarı ile change.org’da başlattığımız imza kampanyamıza destekte bulundu.

"BATMAN LİSESİ, BAŞKA KENTTE OLSA KÜLTÜR EVİ YAPILIRDI"
16-07-2017 20:26
Google News

Gönenç, Batman Lisesinin isminin, kent için marka değer olduğunu belirterek “Batman Lisesinin isminin Anadolu Turgut Özal Lisesi olarak değiştirildiğini öğrenince epey bir üzüntü yaşadım. Sonra o lise binasının yıkıldığını öğrendiğimde daha beter bir üzüntü her yerimi sardı. Batman Lisesi, bu kent için olmazsa olmazdır. Bu kentin belki de yegâne markasıdır. Bu kentin marka değerini yıkmak kimsenin haddine değildi ama görünen o ki, bu kent adına karar veren, anılarımızı, geçmişimizi hiçe sayan birileri tarafından yıkıldı” dedi.

“FAİLİ MEÇHULE UĞRADI”

Batman Lisesinin mezunu olmaktan her zaman şeref duyduğunu belirten Gönenç “Öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın kahkahaları, üzüntüleri, hayalleri inşaat molozlarında kaybolmuş olabilir ama Batman Lisesi anlağımızda yaşıyor. Oradan da kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Her kentin bir marka lisesi vardır, Batman Lisesi de bu kentin markasıydı. Yazık, başka kentte olsa müze olurdu, kültür evi olurdu ama Batman’da olunca bütün hayallerimiz gibi faili meçhule uğradı. Umuyorum ki, aynı avluda ve aynı temelde Batman lisesi tekrar yükselecektir. Bu marka lisenin mezunu olmaktan her zaman şeref duydum” ifadelerini kullandı. 

Not: Batman Lisesi Adını yaşatalım şiiarıyla başlatılan kampanyamıza destek için change.org tıklayabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete