GÜNDEM

“BATMAN LİSESİ” İÇİN İMZALIYORUZ…

Batman Sonsöz Gazetesi’nin, Batman Lisesi ile ilgili başlattığı “Okula, Batman Lisesi Adı İade Edilsin” kampanyasına destekler büyüyor.

“BATMAN LİSESİ” İÇİN İMZALIYORUZ…
10-07-2017 22:48
Google News

Batman Sonsöz Gazetesi, şimdi de change.org sitesinde konuyla ilgili imza kampanyası başlatıyor.

BUGÜNE KADAR BİNLERCE MEZUN VERDİ

1968 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından “Batman Lisesi adıyla hizmete konulan ve 2013 yılında Turgut Özal Anadolu Lisesi adı verilen okul, kentin en eski okullarından biri olmakla birlikte bugüne kadar binlerce mezun verdi. Batman’la bütünleşen ve markalaşan Batman Lisesi, 2013 yılında Türkiye’deki bütün okullarda Anadolu Lisesi uygulamasının başlatılması ile birlikte Turgut Özal Anadolu Lisesi adını aldı. Gazetemiz, okula isim iadesinin yapılması için konuyu köşe yazıları ve haberlerle gündemleştirdi.

KAMPANYAMIZA İLK DESTEK, KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN

İzmir’in Tire İlçesi Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, mezun olduğu okula Batman Lisesi adının iade edilmesi talebiyle Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe göndererek, kampanyamıza destek verdi. Kaymakam Tanrıseven, Amasya, Edirne, İstanbul ve Elazığ gibi illerde, kentlerle bütünleşmiş eğitim kurumlarına “Anadolu” eklemesi yapılmadan isimlerinin korunabildiğini örneklerle anlattı.

OKUL BİNASI YIKILDI, ADI YAŞATILSIN

Yeni bina yapıldıktan sonra tahliye edilen eski Batman Lisesi binası, önceki gün iş makineleri ile yıkılmaya başlandı. 49 yıllık binanın, yıkım işlemi tamamlandıktan sonra okul bahçesine dönüştürüleceği açıklandı.

İMZA TOPLUYORUZ

Gazetemiz, kentin kimliği ile bütünleşmiş ve nostaljik bir değer kazanmış olan Batman Lisesine, eski adının iadesi için imza topluyor. Sizler de “Batman Lisesi, Batman İlinin Markasıdır. Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı” adıyla change.org adresindeki linki tıkladıktan sonra, önünüze çıkacak olan başvuru formunu doldurarak kampanyamıza destekte bulunabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete