EĞİTİM

"BATMAN LİSESİ, MEMLEKET GİBİ YER EDİNDİ”

İş Kadını Emine Arık Tuncer, “Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı” şiarı ile change.org’da başlattığımız imza kampanyamıza destekte bulundu.

"BATMAN LİSESİ, MEMLEKET GİBİ YER EDİNDİ”
17-07-2017 21:36
Google News

Batman Lisesinin Batman’la özdeşleşmiş bir simge olduğunu belirten İş Kadını Emine Arık Tuncer “Ben de bu okulun mezunlarındanım. Batman Lisesi, Batman’la özdeşleşmiş bir simge niteliğinde idi. Binlerce mezun vermiş bir okul. Mezunların birçoğu belki şu anda Türkiye'nin hatta dünyanın farklı şehirlerinde yaşamını sürdürüyor. Hepsinin belleğinde memleket gibi yer eden, Batman’ın tarihi kadar eski bir okulun okulumuzun adı değiştirilmemeliydi”

“İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ANKET YAPILABİLİRDİ”

Okulun adının değiştirilmesini anlamlı bulmadığını söyleyen Arık “Yeni bir okula elbette ki Merhum Özal'ın adı verilebilirdi ki bu bizi memnun da eder ama durduk yere simgeleşmiş bir okulun adının değiştirilmesini çok anlamlı bulmadığım gibi eğitimle ilgili Batman'ın ciddi sorunları varken, yöneticilerin okulların isim değişikliği ile ilgilenmesini de anlamsız buluyorum. Resmi bir kurum aracılığı ile bu isim değişikliğine yönelik halkın düşüncesini almak ve noktayı koymak adına bir anket yapılabilir diye düşünüyorum” dedi.

Not: Batman Lisesi Adını yaşatalım şiiarıyla başlatılan kampanyamıza destek için change.org tıklayabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete