EĞİTİM

BATMAN LİSESİ, YERLE BİR…

1968 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından hizmete konulan, Batman kentiyle özdeşleşen ve bugüne kadar binlerce öğrenci mezun eden Batman Lisesi, yerle bir ediliyor.

BATMAN LİSESİ, YERLE BİR…
09-07-2017 19:34
Google News

TARİH YIKILIYOR

2013 yılında tüm Türkiye’de Anadolu Liseleri’ne geçişle birlikte Turgut Özal Anadolu Lisesi adını alan ve isim iadesi talebiyle bir süredir kamuoyunda yer tutan kentin en eski lise binası, iş makineleri ile yıkılıyor.  Okulun bahçesinde yapılan yeni bina ile birlikte 49 yıllık eski bina tasfiye edilmiş, yıkım işlemi için gün saymaya başlamıştı. Önceki gün okulun binasına giren kepçe ve dozerler, bakımsız kalan okul binasını yıkmaya başladı.

MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİYDİ

Eski Batman Lisesi binasının restore edilerek müzeye dönüştürülmesini isteyen Batman Lisesi Mezunları “Bu kente mal olmuş, tarih ve marka olmuş okul binasının önce adı değiştirildi sonra da yıkımına başlandı. Okuldan mezun olmuş önemli isimlerin siluetleri okul içine ve okul sıralarına konulup, tarihi bir müze, nostaljik bir doku elde edilebilirdi. Eminim yurdun dört yanından insanlar, mezun oldukları okulun müzesini görmek için buraya gelirdi. Kentin her anına şahitlik etmiş bu okulda, bu ruhu tekrar kazanmak mümkün değildir. Bunun değerini bilmek gerekir” dedi.

49 YILLIK BİNANIN YERİNİ BAHÇE ALACAK

Yıkım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Cem Ozan İnşaat Yetkilisi Abdullah Budak “İhale, geçen sene yapıldı. Yapımı tamamlanan Turgut Özal Anadolu Lisesi ve bu sene de yapılan Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu’nun tam ortasında kalan Batman Lisesi binası hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile yıkım kararı verildi. Okul binası yıkılıp bahçeye dönüştürülecek. Ardından ortaya duvar örülecek. Bu şekilde ortak bir şekilde bahçeyi kullanacaklar” dedi. (Yusuf kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete