YAŞAM

“BATMAN LİSESİ’NDE HEM ÖĞRENCİ HEM ÖĞRETMEN OLDUM”

“BATMAN LİSESİ’NDE HEM ÖĞRENCİ HEM ÖĞRETMEN OLDUM”

“BATMAN LİSESİ’NDE HEM ÖĞRENCİ HEM ÖĞRETMEN OLDUM”
14-08-2017 22:36
Google News

Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı şiarıyla change.org  yürüttüğümüz imza kampanyamıza dönemin öğretmenlerinden Musa Yelken de destek verdi.

“HEM ÖĞRENCİ HEM DE ÖĞRETMEN OLDUM O OKULDA”

Batman Lisesi’nde 3 yıl görev yapan Resim Öğretmeni Musa Yelken “Batman Lisesi, Okul Müdürü Sezer Paşa zamanında açılmış, Batman’ın ilk lisesidir. Batman Lisesi olarak kalmalıdır. Ben oranın ilk öğrencilerinden biriyim. Lise 1’i orada okudum. Sonra Mardin Lisesine yatılıya gittim. 1978–78 öğretim yılında okuduğum liseye, öğretmen olarak geri döndüm. 1 yıl öğretmenlik, 1 yıl müdür yardımcılığı, 1 yıl da müdür vekilliği olmak üzere 3 yıl görev yaptım. 12 Eylül 1980’den sonra Mardin’in Kayapınar Okuluna atandım” dedi.

“ÖĞRENCİLERİME SESLENİYORUM; BU KAMPANYAYI SAHİPLENİN”

Batman Lisesinin tarihi bir değeri olduğunu belirten Emekli Eğitimci Musa Yelken “Bu okulun tarihi bir değeri vardır, bu yüzden Batman Lisesi olarak kalmalıdır. O okulda çok güzel anılarımız var. O dönem birlikte çalıştığım öğretmen arkadaşlarım arasında Hüseyin Ediz, Candar Toprak, Rahmetli Mehmet Tevfik Tapan, Burhan Zorluoglu ve Emin Ekmen vardı. Öğrencilerimden İrfan Tapan, Rahmetli Rauf Aydın, Ramazan Aslan, Şaban Güneş, TP ve Belediyeden emekli olmuş öğrencilerim var. Anılara ev sahipliği yapmış bu okulun adı yaşatılmalıdır. Kampanyanız için müteşekkirim, tüm öğrencilerime sesleniyorum, bu kampanyayı sahiplensinler, desteklesinler” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete