EĞİTİM

BATMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KURTARAN; “TABLETLERİN DAĞITIMI…”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencilere ulaştırılmak üzere Bakanlık tarafından gönderilen tabletlerin dağıtımına ilişkin açıklama yaptı.

BATMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KURTARAN; “TABLETLERİN DAĞITIMI…”
22-12-2020 21:12
Google News

 

AYLIK 25 GB İNTERNET HEDİYE
Kurtaran, 2 Bin 600 tabletin Batman’a gönderildiğini belirterek “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Uzaktan eğitim sürecinde internet ve tablet ihtiyacı olan öğrenciler için ilimize gönderilen 2600 adet tablet bakanlığımızın belirlediği dağıtım stratejisine göre öğrencilere teslim edilmek üzere okul müdürlerimize teslim edildi. Teslim edilen tabletlerin içinde, öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB'a kadar kotalı internet paketi de yer alacak” dedi.

BAKANLIĞIN STRATEJİSİNE GÖRE DAĞITILIYOR
tabletlerin, Bakanlık stratejisine göre dağıtılacağını ifade eden Kurtaran “EBA portalını kullanım ve canlı derslere katılım konusunda cihaz ve internete erişim sıkıntısı yaşayan çocuklarımız için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları, sivil inisiyatifler ve kamu kurumlarınca sağlanan desteklere ilave olarak tedarik ettiğimiz ve dağıtımını sürdürdüğümüz tablet bilgisayarın tamamını, resmî veriler doğrultusunda oluşturulan Bakanlığımızın belirlediği dağıtım stratejisi doğrultusunda öncelik sırasına göre öğrencilerimize teslim edeceğiz” dedi.
AİLELERİN GELİR DAĞILIMINA GÖRE DAĞITILACAK
Uzaktan eğitimin tüm güçlüklerine karşın bu dönemde her bir çocuğa ulaşmak için tüm öğretmenlerle birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Kurtaran “Öğrencilerimizin tablet bilgisayar talebi için herhangi bir başvuruda bulunmalarına gerek yok. Ailelerin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi, öğrencinin akademik başarısı gibi kriterler doğrultusunda resmî veriler üzerinden Bakanlıkça yapılan puanlama doğrultusunda hazırlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde dağıtımlar gerçekleştirilmektedir” dedi.

EBA’YA BAĞLANAMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN DESTEK NOKTALARI OLUŞTURULDU
İnternet erişimi ve tableti olmayan öğrenciler için ilimizde 4ü mobil olmak üzere toplam 150 noktada EBA destek noktaları oluşturulduğunu belirten Kurtaran “Öğrencilerimiz EBA Destek noktalarından 13.00–16.00 saatleri dışında da yararlanabilmeleri için okullarından EBA Destek Noktasından Yararlanma Kartı almaları yeterli olacaktır” dedi.

KURUMUN YOUTUBE KANALINDA DERS ANLATIMLARI VAR
öğretmenler tarafından hazırlanan 1-12.sınıf ders anlatım videolarının, Batmanilmem YouTube kanalında yer aldığını belirten Kurtaran “Bakanlığımızca hazırlanan 5,6,7,8. Sınıf Beceri Temelli Çalışma Kitapları ile 9,10,11,12.sınıf öğrencilerine yönelik Tekrar Testleri de internet erişimi olmayan ve tableti bulunmayan öğrencilerimize dağıtılacaktır. Sayın Valimiz Hulusi Şahin, tarafından da Belediye ve Özel İdare imkânlarıyla basımı yapılacak olan 5,6,7,8. Sınıf Çalışma Kitapları da kırsal kesimdeki tüm öğrencilerimizle merkezdeki gereksinim duyan öğrencilerimize dağıtılacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete