HALKIN SESİ

BATMAN OKUSUN TANITIM YAZISI

2018 Ağustosunun sıcağında, heyecanla çıktığımız yolda bize bu kadar insanın destek vereceğini hiç düşünmemiştim esasında.

BATMAN OKUSUN TANITIM YAZISI
31-05-2019 21:14
Google News

 

İlk okuma etkinliği için sosyal medyadan tanıştığımız insanlarla bir araya geldiğimizde, kitapların satır aralarındaki ayrı ayrı dünyaları hayal ettim.

Neden bir gönüllü grubu oluşturmayalım sorusunun cevabı, içimde yeni bir kitap almanın verdiği sevinç gibi beni kapladı.

Herkes okuduğu kitabın rengini bulaştırır hayatına sözünün vuku bulmuş haliydi Batman Okusun Ailesi.

İlk etkinlikten sonra rengârenk insanlardan gelen yorumları değerlendirip gökkuşağı tadında bir kitap serüvenini başlatmış olduk.

“Bir damla mürekkep bir milyon kişiyi düşündürebilir” sözünden hareketle yaptığımız ilk etkinliğin heyecanı içimizde tazeyken ikinci üçüncü etkinliklerimiz de peşi sıra geldi.

Kitap kokulu insanların bir araya geldiği etkinliklerimiz her geçen gün bir çığ gibi büyüdü ve şehrimizde bir kitap dostluğu oluşturmayı başardık.

Gün geldi sıcak bir kafe de kitap okuduk, ardından çok sesli yerel müziklerle içimiz ısındı. Gün geldi kuş cıvıltıları eşliğinde, karıncaların yuva yaptığı toprakta halkalar halinde kitap okuduk.

Bize eşlik eden kitap dostlarına kitaplar hediye ettik.

Bir gün kitaplarımızla otobüs yolculuğuna çıktık.

Bu eşsiz yolculukta bize destek olan yolculara kitaplardan beğendiklerini verdik.

Onlarla birlikte biz de mutlu olduk.

Kıraathanelerde okey taşlarını susturup üç dilde şiir seslendirdik ve kitapların büyülü dünyasına davet ettik insanları.

Kitapların satırları arasında hangi yüreklere dokunabiliriz diye düşündük.

Engelliler Haftası programımızı buna göre düzenleyip, engelli kardeşlerimizle kitap okuduk. Boyama etkinliğiyle ellerimizi değdirdiğimiz boyalarla çocukların güzel dünyalarını renklendirdik.

Kitaplarda bahsedilen palyaçoların çocukları kucakladığı etkinliğimizde, müziğin ritmiyle içimizdeki çocuğu dansa kaldırdık.

“Bir Dikili Ağacınız, Bir Başucu Kitabınız Olsun” sloganıyla, Batman Sonsöz Gazetesi’nin ağaç dikme etkinliğine, Batman Okusun Ailesi olarak katıldık.

Can suyunu verdiğimiz fidanlara, kitap okuyup onları toprağın bağrına bıraktık mürekkep kokulu ellerimizle.

Elimde olsaydı eğer toprağın her karışına buğday eker gibi kitap ekerdim, diyen Horatius'un sözünün etkisinde kaldık.

Buğday ekmenin zahmetli olduğu kadar zihinlere kitap okumanın önemini aşılamak da bir o kadar zahmetli olduğunu biliyorduk.

Yaptığımız her etkinlikte buğday eker gibi okumanın öneminden söz ettik.

Kitap en karanlık ruhları bile aydınlatır.

Okumak, iyileştirir sevgili dostlar.

Ruhu iyileştirdiği gibi hasta bir toplumu da iyileştirir.

Okumak güçlü ve diri tutar.

Okumayan insandan korkarım ben.

Okumayan insan bilgisizdir ama bildiğini iddia eder.

Okumayan insan değişime açık değildir.

Değişmeyen, kendine bir şey katmayan, ilerlemeyen bir toplum kaybolmaya mahkûmdur.

Biz Batmanokusun Ailesi şuana kadar birçok yokuşları yenerek çok yol kat ettik, çok güzel etkinliklerle birçok insana okumanın önemini anlatmaya ve aktarmaya çalıştık.

Biz otobüste, yolda, ağaç kenarında kitap okumayı çok sevdik, gelin hep birlikte okuyalım, ruhumuz iyileşsin.

Kaybolmaya mahkûm olmayalım.

Üreten bir toplum için Batmanokusun.

Bize bugüne kadar desteklerini esirgemeyen değerli arkadaşlarımız ve sonsöz ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Batmanokusun...

KİTAP TRAFİĞİ

13 Ocak ta gerçekleştirdiğimiz kitap trafiği etkinliği ile kitapların ince serzenişini duyabilen dostlarımızla farkındalık oluşturmak için yönümüzü halk otobüslerine çevirmiştik.

Bir araç sizi bir yerden başka bir yere götürebilir ama kitap okumak sizi başka âlemlere götürür mesajıyla halk otobüslerine kitaplar asıp süsleyerek kitap trafiği etkinliğimizi gerçekleştirmiştik.

Buram buram kitap kokan araca binen yolcuların gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyişleri, bizlere katılıp kitap okumak isteyişleri farkındalığı oluşturma düşüncemizin mutluluğunu yaşamamıza yetip arttığını belirtmekten mutluluk duyarım.

Batman’da güzel şeylerin olabileceğini bütün ülkeye göstermeyi başarmıştık.

O gün orada onlarca otobüs, yüzlerce kitap ve kitap dostlarımızla beraber Batman şehrimize bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamanın gururuyla  bu güzel anları saygın tarihimize altın harflerle yazdırmayı başarmıştık.  Saygılarımla,

Şahabettin Tunç

KİTAP ÇEMBERİ

Atatürk Parkı Kuşların cıvıltısı kitap kokusuna karışıyordu. Büyük halkalar halinde, ağaçların gölgesine bağdaş kurmuş kitapseverler, yazın sıcağında kana kana su içer gibi ilgiyle kitap okuyorlardı. Kendimi bir rüyanın içindeymiş gibi hissediyordum.

Çocukların ellerinde kitaplar görmek, orda bulunan insanlara örnek olmak benim için eşsiz bir duyguydu. Okuduğum kitabın satırları arasında kaybolup gittim.

Batman Okusun etkinliklerine katılarak yeni bir aile edindim.

Kitap arkadaşlıkları kurup, çok güzel insanlar tanıdım. Bana bu duyguyu yaşattığınız için teşekkürler Batman Okusun...

Dersim Varol

İLK ADIM

Batmanokusun platformunun kitap okuma etkinliği düzenleyeceğini ilk duyduğumda burnuma nefis bir kitap kokusu geldiğini belirtmek isterim.

Etkinlik gününün bir an önce gelmesini beklemekten başka bir çaremin olmadığını bilmek beni çıldırtıyordu.

Nihayet o gün geldi ve ben etkinliğe geç kalmıştım.

Belirlenen yere gittiğim zaman içeride ellerinde kitap olan insanlar olduğunu görmek beni inanılmaz derece gururlandırmıştı.

Yarım saat kitap okuduk, önceden sayfada belirlenen kişilerin kitap okumadan sonra şiirler okuduğuna ve şarkıların söylendiğine şahit olduğum da farkındalık yaratmak için böylesi etkinliklerin gerekli olduğu kanısına vardığımı söylemek isterim.

Etkinlik bittiği zaman içimi buruk bir sevinç ve meraklı bir bekleyiş kapladı.

Bir sonraki etkinliğin bir an önce gelmesini dört gözle bekledim.

Kasım Önder

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete