GÜNDEM

Batman Park tartışması büyüyor Belediye, iddiaları yalanladı

HEDEP Grup Başkanvekili ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, sosyal medya hesabında, Batman Park AVM’nin gerçek değerinin TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)’a göre 635 Milyon TL olduğunu söyleyerek ilgili yerin Batman Kayyımı tarafından 150 Milyon TL’ye satıldığına ancak daha sonra bu işlemden vazgeçildiğine değindi.

Batman Park tartışması büyüyor Belediye, iddiaları yalanladı
06-12-2023 23:34
06-12-2023 23:35
Google News

Batman Belediyesi, Oluç’un iddialarını yalanlayarak “Öncelikle Mülkiyeti Batman Belediyesi’ne ait Batman Park Alışveriş Merkezi’nin önceki durumu ile ilgili şu bilgilerin bilinmesinde fayda vardır; Söz konusu taşınmazın üst kullanım hakkı kendi partileri döneminde (2008 yılında), 7 Milyon 555 bin TL’lik 29 yıllık kira bedeli ile taşınmazın 29 yıllık gelirini tek seferde peşin alıp kullananlar yine kendileri olmak üzere Bardakçılar Ltd. Şirketine verilmiştir. 2009 yılında Bardakçılar Ltd. Şirketi haklarını bir devir sözleşmesi ile Golden Park Turizm Yapı ve İşletmecilik Taahhüt İmalat Sanayi Ticaret A.Ş’ye devretmiştir” dedi.

KIYMETLİ TAŞINMAZ İSE NEDEN 9 MİLYON TL’YE SAATINIZ!

2015 yılında HDP’li Belediye yönetiminin, Belediye Meclisi’nde ilgili arsanın satış kararını aldığını belirten Batman Belediyesi “Encümen marifetiyle 9 Milyon TL bedel ile satışını gerçekleştirmiş ve Golden Park A.Ş.’ye tapu devri yapılmıştır. 2015 yılında Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen rapora göre; bazı eksiklik ve usulsüzlükler tespit edilerek ihalenin iptal edilmesi gerektiği belirtilerek soruşturma başlatılmış ve teftiş raporundan sonra ihale işlemi Belediye Encümeni tarafından iptal edilmiştir. İlgili firmaya ihale tutarı iade edilerek tapu tekrar Belediye adına tescil edilmiştir. Daha sonra;

Teftişte belirtilen tüm eksiklikler giderilerek mevzuata uygun SPK Lisanslı Değerleme Şirketine değer tespiti yaptırılarak Belediyeye gelir getirmek amacıyla 2021 yılı Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında söz konusu arsanın satış kararı alınmış ve 26 Kasım 2021 tarihinde 150 Milyon TL muhammen bedelle ihale edilmiştir. Ancak ihaleye katılım olmadığı için ihale iptal edilmiştir. 23 Mayıs 2022’de yapılan açık ihalede ise ilgili taşınmazın; HDP’li Belediye yönetimi tarafından 2015 yılına ait satış bedeli olan 9 Milyon TL, güncel enflasyon değerleme oranlarına göre 32 Milyon TL’ye tekabül etmektedir. Yine, 2015 yılına ait döviz kurları esas alındığında, 9 Milyon TL, 3.449.688 Dolara karşılık gelmekte, Türk Lirası cinsinden ihale edildiği tarihteki bedeli ise 55.117.395,97 TL’ye tekabül etmektedir. Sonuç olarak; enflasyon değerlerindeki artışı üzerine ekledikten sonra bile ilgili taşınmaz o günkü HDP’li Belediyenin yapmış olduğu ihalenin enflasyona göre güncellenmiş rakamının %468 fazlası, dolar kuru esas alındığında ise %272 fazlası olan 150.010.000,00 (Yüz Elli Milyon On Bin) TL bedelle 23.05.2022 tarihinde yapılan açık ihale usulü ile ihale edilmiştir. Yapılan ihale, 2015 yılında HDP döneminde yapılan ihale ile aynı statüdedir. İhale Kanunu aynı İhale Kanunudur. Taşınmaz aynı taşınmazdır. Farklı olan ise Belediye yönetimi ve ihale sonucu Belediyemizin kasasına girmesini istediğimiz gelirin yüksek oluşudur. İptal sebebi iddia edildiği gibi kamuoyu baskısı değildir. İhaledeki iş ve işlemlerin eksikliğinden dolayı bizzat tarafımızdan iptal edilmiştir. Sonuç olarak, Geçmişte burayı kendi rant ve menfaatleri doğrultusunda çok komik rakamlara satanların, bugün bize bu şekilde izansızca saldırıda bulunmalarını kınıyoruz. Sayın Saruhan OLUÇ’a da önüne konan her kağıttaki notu sorgulamadan okumamasını, kamuoyu ile paylaşmamasını tavsiye ediyoruz. Zira ona o notu iletenler daha kendi yalanlarının ve iftiralarının izahını bile kamuoyuna yapamayanlardır. Son olarak; diyelim ki ilgili taşınmazın değeri sizin ifadenizle 635 Milyon TL’ydi. Neden bu kadar kıymetli bir taşınmazı 9 Milyon TL’ye sattınız? Bu konuda kendi yöneticilerinize herhangi bir hesap sorabildiniz mi? Bu tutarsızlığı kendinize dahi izah edebiliyor musunuz?” dedi.(Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mahsum Batu
Mahsum Batu 5 ay önce
Gayet açık bir şekilde ifade edilmektedir tebrik ediyorum Nejdet bey tebrik ediyorum HDP nin derdi çamur atmak insanlarımız artık ayilmis rahatız artık
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete