GÜNDEM

BATMAN, RAYBÜS İSTİYOR.

Yazarımız Recep Kavuş’un 10 Nisan 2019 tarihli gazetemizde yayımlanan Batman’a Acil Raybüs İstiyoruz başlıklı makalesi, büyük ilgi ve destek gördü.

BATMAN, RAYBÜS İSTİYOR.
10-04-2019 22:54
Google News

 

Verilere göre her gün ortalama 10 Bin kişinin kullandığı Batman-Diyarbakır Yolunda, raybüs ulaşımı isteniyor. Demiryolu ulaşımının da aktif olduğu bu yolda raybüs ile daha konforlu, güvenli ve ucuz ulaşım sağlanması mümkün.

5 BİN KİŞİ ÖZEL ARAÇLA, 5 BİNİ TOPLU TAŞIMA ARACIYLA SEYAHAT EDİYOR

Karayolu ile 98, havayolu ile 85, demiryolu ile 95 km mesafede olan Batman-Diyarbakır İlleri arasında her gün ortalama 10 Bin kişi seyahat ediyor. Bunun yaklaşık 5 Bin’i minibüs, otobüs ve tren, geriye kalanı ise özel otomobile seyahati tercih ediyor. Dolmuşlarda her yolcudan 18 TL, otobüslerde 20 TL, Kurtalan Ekspres Treni’nde 11 TL, normal trende ise 5 TL ücret alınıyor. Minibüs ve dolmuşlar yolcu kapasitesi dolduktan sonra hareket ederken, Kurtalan Ekspresi günde 1, normal tren ise günde 2 sefer yolcu taşıyor. Ucuz olması nedeniyle tren yolculuğuna rağbet gün geçtikçe artıyor. Raybüs ile konforlu ulaşımın sağlanması halinde toplu taşıma araçları ya da özel araçlar yerine raybüs yolculuğunun tercih edileceği öngörülüyor. Böylece Batman-Diyarbakır Yolu’nda araç trafiği ve hava kirliliği azalacak. Geçen yıl yenilenen demiryolu ağı, raybüs ulaşımı içinde elverişli.

ONLARA VAR, BATMAN’A YOK

Zonguldak-Karabük,

Gökçebey-Zonguldak,

Basmane-Denizli,

Basmane-Alaşehir,

Manisa-Alaşehir,

Basmane-Söke,

Denizli-Söke,

Söke-Nazilli,

Basmane-Ödemiş,

Çatal-Tire,

Basmane-Tire,

Sivas-Divriği,

Kars-Akyaka,

Erzincan-Divriği,

Malatya-Elazığ,

Konya-Karaman,

İskenderun-Mersin,

Adana-Mersin,

Afyon-Eskişehir arasında faal halde olan raybüs ulaşımının Batman-Diyarbakır Yolu’nda da hayata geçirilmesi isteniyor. Bunun için siyasetçiler, kent idarecileri, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının uğraş vermesi isteniyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete